Bun, dar şi periculos. Aceste persoane au interzis la must

0
Publicat:
Ultima actualizare:
struguri recoltati in vrancea

Toamna ne oferă, pe lângă multitudinea de fructe şi legume şi una dintre cele mai delicioase băuturi, preferată de aproape oricine: mustul are o mulţime de beneficii însă sunt persoane cărora le este contraindicat.

Mustul conţine antioxidanţi, fortifică imunitatea, este bogat în vitaminele A, B1, B2 şi minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenţia de apă şi energizează organismul.

Chiar dacă are multe beneficii pentru sănătate, mustul este contraindicat în anumite situaţii, devenind periculos pentru anumite categorii de persoane.

Mustul nu trebuie consumat în caz de diaree şi nu trebuie consumat în cantităţi mari înainte de a te urcă la volanul maşinii, susţinerea unei prezentări, activităţi intelectuale solicitante, întrucât va afecta posibil capacitatea de concentrare şi atenţie din cauza potenţialului conţinut de alcool. 
De asemenea, mustul nu este recomandat copiilor. 

Această băutură trebuie consumată în maxim două zile după obţinere, deşi  este teoretic, scăzut, procentul de alcool este  dificil de cuantificat şi stabilizat, fiind un produs natural cu procesele de fermentare activate.

Diabeticii trebuie să consume must cu măsură, întrucât acesta conţine cantităţi mari de zahăr. 
Va fi consumat în cantităţi mici şi cu precauţie în cazul persoanelor cu sindrom de colon iritabil colita ulcerativă, reflux gastric şi ulcer acut.

Citeşte mai mult pe CLICK.RO

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite