Zahăr, miere sau îndulcitori?
0Adaosul de zahăr din alimente înseamnă o mulţime de riscuri pentru siluetă şi sănătate– începând de la creşterea în greutate, până la boli de inimă şi diabet. Chiar şi mierea are dezavantaje dacă este consumată în exces, iar îndulcitorii, deşi au puţine calorii, trebuie aleşi cu grijă.
Mierea poate cauza probleme digestive
Are 22 de calorii la o linguriţă şi se foloseşte deseori pentru a îndulci cerealele, ceaiurile sau prăjiturile. Avantajul este că mierea ca atare conţine multe enzime secretate de albine, minerale (potasiu, calciu şi fosfor) şi vitamine. Studiile sugerează că glucoza şi fructoza din ea sunt absorbite mai lent de organism, ceea ce este un lucru benefic. Cu toate acestea, mierea este clar o sursă de zaharuri. Tocmai de aceea, ar trebui folosită mai rar de persoanele care au rezistenţă la insulină.
Dacă depăşeşti 10 linguriţe pe zi, îţi poate provoca neplăceri, cum ar fi crampe la stomac, balonare şi diaree. Mierea, comparativ cu zahărul alb, conţine mai multe calorii la o linguriţă. Iar dacă încerci să slăbeşti sau dacă suferi de diabet, s-ar putea să nu fie o opţiune prea bună.