Trucuri practice pentru curățarea aragazului: cum elimini rapid petele dificile de grăsime

0
Publicat:

Orice gospodină își dorește ca bucătăria să fie mereu „lună”, însă grăsimea de pe aragaz poate fi greu de îndepărtat. Poți scăpa de aceste pete nedorite cu ajutorul unor mici trucuri.

Trucuri pentru un aragaz perfect curat. FOTO: freepik (Arhivă)
Trucuri pentru un aragaz perfect curat. FOTO: freepik (Arhivă)

Iată câteva „soluții” minune: 

Oțet alb și bicarbonat de sodiu 

Cu siguranță ai oțet alb și bicarbonat de sodiu în bucătărie. Pentru acest truc ai nevoie de un bol în care trebuie să amesteci o parte de oțet alb cu o parte de bicarbonat de sodiu. După ce ai obținut pasta, trebuie să o aplici pe pete și să o lași să-și facă „magia” 15-20 de minute. Ulterior, cu ajutorul unei cârpe, curăță ușor aragazul, conform Știri Diaspora.  

În final, folosește o cârpă umedă pentru a te asigura că aparatul electrocasnic este perfect curat. 

Lămâie și sare 

Stoarce o lămâie și amestecă sucul cu o cantitate potrivită de sare. Ulterior, aplică compoziția pe pete și las-o să acționeze 15-20 de minute. În final, tot ce trebuie să faci este să ștergi aragazul cu o cârpă umedă și apoi cu o cârpă uscată. 

Detergent de vase și apă caldă 

Pune într-un bol apă caldă și o cantitate mică de detergent de vase. Apoi, introdu cârpa în amestec și îndepărtează petele dificile de grăsime. 

Borax și apă 

După ce ai obținut pasta din borax și apă, o poți pe suprafața aragazului și este recomandat să o lași să acționeze minimum o oră sau chiar și în timpul nopții. Ulterior, șterge pasta cu o cârpă umedă și clătește bine. 

Alcool izopropilic 

Pentru acest truc ai nevoie doar de alcool izopropilic și o cârpă. Tot ce trebuie să faci este să înmoi cârpa în alcoolul izopropilic și să ștergi aragazul. 

Amoniac și apă 

Amestecă într-un vas o parte de amoniac cu două părți de apă. Ulterior, înmoaie cârpa și îndepărtează petele. În timp ce cureți aragazul, este recomandat să lași geamul deschis pentru ca aerul curat să pătrundă în încăpere. 

Spumă de ras 

Spuma de ras poate fi extrem de utilă în bucătărie și este o soluție rapidă împotriva petelor de grăsime. Aplică spuma de ras pe suprafața aragazului și las-o să acționeze timp de câteva minute. Ulterior, o poți îndepărta cu o cârpă umedă. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite