Trucuri pentru burgeri perfecți făcuți acasă. Preparatul iese delicios, cum trebuie să fie carnea pentru chiftea

0
Publicat:

O serie de trucuri, dezvăluite de chef Joseph Hadad, vă vor ajuta să faceți burgerii de acasă la fel de buni precum cei din bistrourile specializate. Renumitul bucătar vă învață la ce trebuie să fiți atenți în timpul preparării ca să iasă perfecți.

Se pot prepara burgeri și acasă, ținând cont de câteva sfaturi FOTO Shutterstock
Se pot prepara burgeri și acasă, ținând cont de câteva sfaturi FOTO Shutterstock

Într-o postare pe blogul său, chef Joseph Hadad oferă sfaturi importante despre modul de gătire al burgerilor.

În primul rând, spune bucătarul, carnea proaspăt tocată este mult mai bună decât cea cumpărată de-a gata. „Fie că alegeți să o tocați acasă, fie la măcelărie, porniți de la bucățile de carne întregi și aveți grijă să fie un procent de 20-25% grăsime și restul carne macră pentru o chiftea cum trebuie”, arată Joseph Hadad.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată la formarea chiftelelor.Trebuie să țineți cont că la gătire, carnea își reduce volumul, așa că pentru a nu rămâne prea mici în comparație cu chiflele, formați chiftele cu diametrul mai mare decât chifla. De asemenea, nu manipulați prea mult carnea, ca să nu își piardă din aerare și să devină prea densă chifteaua. Pentru că la coacere burgerul are tendința de a se umfla un pic, folosiți-vă de trucul greutăților. Folosiți un capac sau o farfurie rezistentă la căldură și cu ceva mai greu pus deasupra, pentru a le păstra forma plată, dar nu le tot presați cu spatula pentru a nu scoate sucurile din carne”.

Cum eviți topirea grăsimii din carne

Celebrul bucătar spune în continuare că și temperatura cărnii contează. Ca să nu se topească grăsimea înainte de vreme (și astfel pierderea din suculență a burgerului), nu lăsați carnea la temperatura camerei deloc, trebuie să fie cât se poate de rece când ajunge pe tigaie sau grătar.

Totodată, tigaia sau grill-ul trebuie să fie foarte fierbinți atunci când este pusă carnea pe ele. Chef Joseph Hadad explică de ce este nevoie de acest lucru: „Temperatura ridicată va sigila exteriorul chiftelei și va păstra astfel hidratarea cărnii în interior. Le întoarceți o dată și gata și aveți grijă să nu folosiți o furculiță, care înțeapă carnea și lasă sucurile să se scurgă, ci o spatulă. Și nu uitați că la fel ca la friptură, carnea continuă să se mai gătească de la căldura reziduală și după ce este luată de pe foc, deci nu lăsați chiftelele pe tigaie până sunt perfecte, pentru că în burger vor ajunge prea făcute”.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite