Trei rețete considerate de lux, pe care și le poate permite oricine. Recomandările unor chefi internaționali

0
Publicat:

De la spaghete cu midii până la parmigiana de vinete, câțiva chefi internaționali au recomandat rețete considerate de lux, dar pe care și le poate permite oricine.

Rulouri de vinete alla parmigiana. FOTO Shutterstock
Rulouri de vinete alla parmigiana. FOTO Shutterstock

Nu este nevoie întotdeauna de trufe și caviar. Cu câteva trucuri noi și puțină ingeniozitate, un fel de mâncare poate arăta și simți elegant, în ciuda ingredientelor sale mai ieftine.

Fie că adaugi ceva generos la ora prânzului, fie că găzduiești o cină mai sofisticată, iată câteva recomandări ale bucătarilor de top pentru rețete care sunt prietenoase cu bugetul și fără compromisuri de lux.

Paste cu sos de creveți

Recomandare făcută de Asimakis Chaniotis, bucătar executiv la Pied à Terre, Londra

Cand gătim creveți în restaurant sau acasă, țin mereu capetele, cu puțină carne de creveți în ele și îi pun într-o cutie la congelator. Pentru două persoane, aș folosi în jur de 10 capete de creveți. Căliți ceapa și usturoiul, apoi adăugați capetele de creveți. Caramelizați-le puțin și apoi diluați cu puțin vin. Odată ce scade, adăugați roșiile și fierbeți timp de o jumătate de oră. Folosesc un blender, pentru a zdrobi puțin capetele. Fierbeți încă două minute, apoi treceți-le printr-o sită, apăsând capetele, pentru a obține aroma maximă, și aruncați cojile. Pentru a fi cu adevărat delicios, puneți pe deasupra ouă de hering sau păstrăv – mult mai ieftin decât caviarul – și poate niște busuioc, apoi stoarceți puțin suc de lămâie. 

Plăcintă cu șuncă

Recomandare făcută de Erchen Chang, chef co-founder Bao, Londra

Puteți face această plăcintă  folosind orice orez, dar eu aș folosi în mod normal orez cu bob scurt. Puneți o șuncă de dimensiunea unei palme ​​și 150 g de orez într-o oală cu apă sau bulion. Se adaugă o bucățică de ghimbir. Gătiți-l lent pentru o oră și jumătate, amestecând-o pentru a vă asigura că boabele de orez sunt descompuse.

Odată ce șunca este gătită, îndepărtați-o și tăiați-o, apoi întoarceți-o în ce ați pregătit anterior. Puteți adăuga diferite ingrediente – de exemplu, ceapă sau orice alte legume aveți în frigider. Aș adăuga verdeață de muștar fermentată – ceva care să-i dea acea aciditate. Transferați-l într-un bol rezistent la cuptor și acoperiți cu aluat foietaj, ungeți-l cu ou, apoi dați-l la cuptor pentru 20 de minute. Puteți pregăti o porție mare pentru a o lăsa deoparte în frigider sau congelator pentru mai târziu, apoi puneți deasupra aluat foietaj și puneți-l în cuptor.

Mic dejun cu humus

Recomandare făcută de Eran Tibi, chef patron la Bala Baya, Londra

Luați două sau trei linguri mari de hummus și întindeți-l pe o farfurie. Prăjiți puțin usturoi, ardei iute și orice amestec de condimente care vă place, pentru câteva minute, apoi adăugați o lingură de harissa și o cutie de năut cu lichiorul lui.

Gătiți aproximativ 10 minute și obțineți această tocană de năut condimentată, delicioasă. Puteți adăuga orice aveți în frigider, cum ar fi restul de carne. Cât este fierbinte, se toarnă deasupra humusului. Puneți un ou fiert moale, câteva murături și niște pâine prăjită. Năutul va deveni catifelat și neted. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite