Știi să folosești corect hârtia de copt? Marea greșeală pe care o fac gospodinele și ce pericol apare

0
Publicat:

Banala hârtie de copt, nelipsită din bucătărie, ascunde un pericol major. De multe ori, gospodinele fac o mare greșeală atunci când o folosesc pentru diverse preparate. Pentru a nu cădea în această capcană este important să o utilizezi o singură dată.

Hârtia de copt nu trebuie refolosită FOTO Shutterstock
Hârtia de copt nu trebuie refolosită FOTO Shutterstock

Hârtia de copt nu trebuie refolosită, chiar dacă arată bine, atrag atenția experții. Reutilizarea acesteia s-ar putea să nu fie cel mai sănătos lucru pe care îl faci, scrie foodstory.ro. Joke Herremans, un expert în chimie, arată că foaia subțire are un strat de silicon sau PFAS)n.r: substanțe perfluoroalchilice). Acestea sunt substanțe care nu sunt prezente în mod natural în mediul înconjurător. Silicoanele și PFAS fac hârtia de copt rezistentă la apă și grăsime.

Atunci când folosiți foile de hârtie în mod regulat, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceste substanțe. Dar atunci când refolosiți hârtia pergament, aceste substanțe chimice pot fi eliberate.

Pentru a fi în siguranţă, folosiți hârtia copt o singură dată. Există, de asemenea, opțiuni de hârtie fără silicon, astfel încât să puteți coace fără riscul de a elibera substanțe chimice toxice.

Cum o așezi

Hârtia de copt ar trebui să strălucească. Partea lucioasă trebuie pusă în sus când pregăteşti ceva la cuptor. Aceasta este partea din silicon, antiaderentă și cea cu care alimentele ar trebui să intre în contact. Dacă aşezi partea alunecoasă în sus, mâncarea se va desprinde cu ușurință. În caz că o pui pe partea opusă, preparatul va fi bun, dar va fi ceva mai greu de îndepărtat.

Cu ce poate fi înlocuită

Hârtia de copt se folosește pentru a tapeta tava în care se coc produse la cuptor, pentru a nu se lipi sau arde. Se știe că hârtia de copt nu este dăunătoare pentru sănătate dacă este originală și nu este folosită la o temperatură mai mare de 200 de grade. 

În lipsa hârtiei de copt, suprafaţa tăvii poate fi unsă cu grăsime peste care se presară puţină făină.

De asemenea, atunci când rețeta cere folosirea unui strat de protecție, putem alege o hârtie normală. Procedeul este simplu: puneți în tavă hârtie de scris și ungeți pe deasupra cu grăsime, ulei sau untură. Este soluția ideală pentru bezele, chec, tort sau pișcoturi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite