Greșeala banală pe care a făcut-o o femeie în timp ce gătea fasole. Era să o coste viața: „Arătam oribil“

0
Publicat:

Un preparat în care a adăugat fasole boabe era cât pe ce să o coste viața. O femeie din Marea Britanie a făcut o greșeală banală în timp ce gătea. Fără să își dea seama, aceasta a preparat tocănița în aparatul slow cooker.

O porție de fasole a îmbolnăvit grav o femeie FOTO Shutterstock
O porție de fasole a îmbolnăvit grav o femeie FOTO Shutterstock

O femeie s-a îmbolnăvit grav după ce a pregătit o tocăniță vegană la slow cooker-ul ei, din cauza unui lucru banal căruia nu i-a dat importanță.

Anne Sullivan a găsit o rețetă de tocăniță cu fasole albă și a urmat cu strictețe toate instrucțiunile: inclusiv înmuierea prealabilă a boabelor de fasole,apoi a lăsat-o să fiarbă în slow cooker pe tot parcursul zilei, relatează Yahoo, conform Mirror.

Cu toate acestea, după 7 ore, fasolea era încă de aceeași mărime. Anne a luat totuși o porție la serviciu și a mâncat-o, chiar dacă boabele erau tari și gumoase. A început să se simtă amețită și slăbită: „Cred că arătam oribil, pentru că șeful meu mi-a spus să merg acasă și să mă odihnesc. Mi-era rău”.

Pe parcursul zilei, s-a simțit puțin mai bine, iar a doua zi a pregătit din nou tocănița, de data aceasta pentru ea și prietenul ei. La jumătatea mesei, prietenul ei s-a întrebat dacă fasolea a fost cauza îmbolnăvirii. Au abandonat masa și se pregăteau să iasă când simptomele au reapărut.

O toxină naturală a devenit și mai puternică

Chiar dacă a înmuiat fasolea înainte și a lăsat-o să fiarbă ore întregi, aceasta era încă nedigerată. Acest lucru a făcut ca o toxină naturală numită fitohemaglutinină să fie și mai puternică decât de obicei și să provoace simptome precum diaree, amețeală și greață.

Greșeala Annei a fost că nu a fiert fasolea timp de zece minute. Ea ar fi trebuit să înmoaie fasolea timp de cinci ore, să o scurgă, să o clătească și apoi să o fiarbă timp de zece minute. Prin punerea directă în slow cooker, a crescut efectiv nivelul de toxină.

Nu știam - cred că majoritatea oamenilor presupun că fasolea va fi gata în slow cooker. Cele mai multe rețete par să presupună că folosiți fasole din conservă, care este complet gătită”, a mai spus ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite