Secretul cele mai bune tocănițe de pui. La ce truc apelează chef Sorin Bontea când o prepară VIDEO
0Tocănița de pui cu ceapă este una dintre cele mai populare și ușor de pregătit mâncăruri. Aproape orice orice gospodină știe cel puțin o rețetă din acest preparat, despre care mulți sunt tentați să spună că nu mai are secrete.
Ei bine, are! Fostul jurat de la „Chefi la Cuțite” Sorin Bonteaa devăluir un truc ingenios care nu doar că face din tocăniță un preparat delicios, dar va putea fi folosit la orice altă mâncare cu sos, potrivit Click!
Secretul lui Sorin Bontea pentru o tocăniță de pui delicioasă
Sorin Bontea folosește următoarele ingrediente pentru tocănița sa de pui cu ceapă: 6 – 8 cepe mari, pulpe de pui (dezosate), câteva foi de dafin, piper boabe, cuburi de roșii, mărar, cimbru uscat, sare, ulei și puțină făină.
Pentru a pregăti tocănița, trebuie să dăm puiul prin făină și să îl rumenimîn ulei. Carnea nu trebuie gătită complet deoarece va și fierbe, alături de celelalte ingrediente. Iar secretul lui Chef Sorin Bontea este datul cărnii de pui prin făină, înainte de prăjire.

Acest pas va asigura un sos dens și gustos, la final.
După ce se scoate puiul din tigaie, în același ulei se pune ceapa, care se lasă până devine translucidă. Apoi, pulpele de pui și ceapa se pun în cratiță, unde se adăuga îndeajuns de multă apă încât să acopere puiul.