Video Cea mai bună pulpă de miel la cuptor, după rețeta lui Chef Sorin Bontea VIDEO
0Pulpa de miel nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Chef Sorin Bontea prezintă într-un videoclip publicat pe YouTube o rețetă ușoară de pulpă de miel la cuptor, care se poate pregăti simplu.

Ingrediente:
- Sare
- Piper
- 4-5 căței de usturoi
- Piper boabe
- Aproximativ 300 ml de vin roșu sec
- Foi de dafin
- Puțină apă
- Ulei de măsline
- O sfeclă și jumătate
- O țelină
- 4 morcovi
- păstârnac
- Cimbru
- Miere
Mod de preparare:
Începem prin a condimenta cu sare și piper pulpa de miel, care trebuie așezată într-o tavă. Ulterior, pulpa de miel trebuie rulată și legată cu sfoară. Adăugăm în tavă usturoiul, piperul boabe și circa 300 ml de vin roșu sec, foi de dafin și puțină apă. Pentru a prinde crustă este necesar să ungem pulpa cu ulei de măsline.
Legumele, care sunt așezate într-o altă tavă, le condimentăm cu sare, piper măcinat și cimbru. Mai apoi adăugăm aproximativ 200 ml de ulei de măsline și miere. În continuare, amestecăm și băgăm la cuptor legumele în același timp cu mielul. Cele două preparate se țin la cuptor, la 160-170 grade, cel puțin o oră.