Sarmale de post din prune uscate, după reţeta lui Radu Anton Roman
0
Pentru că în perioada postului principala problemă este lipsa ideilor în ceea ce priveşte preparatele din alimente permise, o opţiune interesantă ar putea fi sarmale de post cu prune uscate, după o reţetă a celebrului bucătar Radu Anton Roman.
Ingrediente sarmale de post:
• 1 varză murată
• 1 ceaşcă orez
• 3 cepe
• 1 pahar bulion roşii gros
• 1 pahar untdelemn
• 1 morcov
• piper, boabe
• sare, piper măcinat, paprica
• 100 g prune uscate (sau stafide, ciuperci, felii de măr uscate)
Mod de preparare sarmale de post:
• 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei
• Se sting cu orez şi apă, se pune sare, piper praf, se lasă să fiarbă
• Varza se spală mult, să-i iasă sarea
• Se pregătesc foile de varză – cam 15-20 de bucăţi
• Restul verzei se toacă fideluţă
• Se rade morcovul
Sos:
• Se toacă 1 ceapă, se căleşte în ulei cu boia şi piper boabe
• Când s-a înmuiat se adaugă bulion
Umplutură:
• Se toacă prunele bucăţi mici
• Dacă a fiert orezul i se adaugă prunele
• Se unge o cratiţă cu ulei şi se aşază sarmalele
• Se aşază în cratiţă împreună cu varza tocată şi morcovul ras, se toarnă bulion şi apă, se pun la cuptor acoperite, foc potrivit, circa 1 oră
Sursă: gustarte.ro