Sarmale de post din prune uscate, după reţeta lui Radu Anton Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarmale de post FOTO Shutterstock
Sarmale de post FOTO Shutterstock

Pentru că în perioada postului principala problemă este lipsa ideilor în ceea ce priveşte preparatele din alimente permise, o opţiune interesantă ar putea fi sarmale de post cu prune uscate, după o reţetă a celebrului bucătar Radu Anton Roman.

Ingrediente sarmale de post:

• 1 varză murată

• 1 ceaşcă orez

• 3 cepe

• 1 pahar bulion roşii gros

• 1 pahar untdelemn

• 1 morcov

• piper, boabe

• sare, piper măcinat, paprica

• 100 g prune uscate (sau stafide, ciuperci, felii de măr uscate)

Mod de preparare sarmale de post:

• 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei

• Se sting cu orez şi apă, se pune sare, piper praf, se lasă să fiarbă

• Varza se spală mult, să-i iasă sarea

• Se pregătesc foile de varză – cam 15-20 de bucăţi

• Restul verzei se toacă fideluţă

• Se rade morcovul

Sos:

• Se toacă 1 ceapă, se căleşte în ulei cu boia şi piper boabe

• Când s-a înmuiat se adaugă bulion

Umplutură:

• Se toacă prunele bucăţi mici

• Dacă a fiert orezul i se adaugă prunele

• Se unge o cratiţă cu ulei şi se aşază sarmalele

• Se aşază în cratiţă împreună cu varza tocată şi morcovul ras, se toarnă bulion şi apă, se pun la cuptor acoperite, foc potrivit, circa 1 oră

Sursă: gustarte.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite