Răsfăţ pentru weekend: găluşte cu prune
0Consumate în stare proaspătă, în prăjituri sau conservate, prunele pot completa cu succes meniul tău de weekend. Aşadar, te invităm să pregăteşti o reţetă delicioasă de găluşte cu prune.
Ingrediente
300 g făină
150 ml lapte
1/2 pliculeţ drojdie uscată
100 g zahăr
sare
prune
150 g telemea nesărată
100 g unt
Preparare
Cerni făina şi sarea întrun castron, faci o adâncitură în mijloc, torni laptele călduţ, 2 linguri cu zahăr, drojdia şi frămânţi un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mâini.
Îl laşi la dospit circa 30 de minute. Întinzi aluatul într-o foaie şi tai pătrate egale. Aşezi pe fiecare pătrat câte o prună fără sâmbure, pui puţin zahăr, le îmbraci pe toate în aluat şi le modelezi rotund.
Află reţeta completă de găluşte cu prune pe clickpoftabuna.ro