Savurează un desert de vară cu zmeură şi ciocolată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aroma zmeurei se potriveşte perfect cu gustul de ciocolată al pandişpanului
Aroma zmeurei se potriveşte perfect cu gustul de ciocolată al pandişpanului

Vara ne oferă ocazia să preparăm o sumedenie de deserturi uşoare şi răcoroase. Profită şi tu şi pregăteşte-le celor dragi o prajitură pufoasă cu pandişpan de ciocolată şi zmeură aromată.

Pentru blat

6 ouă
6 linguri zahăr
2 linguri făină
2 linguri amidon alimentar
2 linguri pudră de cacao
1 praf de copt
1 praf de sare

Pentru umplutură

7 linguri zahăr
300 ml lapte
200 ml frişcă lichidă
1 lingură amidon alimentar
3 foi de gelatină
esenţă de vanilie
300 g zmeură
100 g ciocolată neagră
zahăr pudră pentru decor

Preparare

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi pe rând gălbenuşurile, pudra de cacao, amidonul şi făina cernută cu praful de copt.

Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi coci blatul circa 30 de minute, la foc potrivit. Îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, caramelizezi zahărul până devine auriu, îl stingi cu laptele fierbinte şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul.

Află reţeta completă de prăjitură cu zmeură şi ciocolată, pe clickpoftabuna.ro
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite