Cum să prepari un desert aromat şi acrişor cu caise şi cremă de vanilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foloseşte baton de vanilie pentru cremă dacă vrei să prepari plăcinţele foarte aromate
Foloseşte baton de vanilie pentru cremă dacă vrei să prepari plăcinţele foarte aromate

Cel mic pleacă în tabără şi nu vrei să ducă dorul bunătăţilor preparate de tine? Îi poţi pregăti plăcinţele cu cremă de vanilie şi caise din care să se înfrupte până ajunge din nou acasă.

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină
100 g unt
80 g zahăr
1 linguriţă miere
2 ouă
150 ml lapte
1 esenţă de vanilie
1 pliculeţ drojdie uscată

Pentru cremă:

500 ml lapte
100 g zahăr
4 gălbenuşuri
40 g amidon alimentar
1 păstaie de vanilie

Pentru garnisit:

500 g caise

Preparare

Amesteci drojdia cu mierea, 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină, apoi laşi maiaua la loc cald să dospească circa 30 de minute.

Amesteci maiaua cu restul ingredientelor şi frămânţi un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să crească circa 30 de minute.

Freci gălbenuşurile cu amidonul alimentar, torni peste ele, în fir subţire, laptele fierbinte, fiert separat cu zahărul şi păstaia de vanilie.

Află reţeta completă de plăcinţele cu cremă de vanilie şi caise
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite