Prăjitură răcoroasă cu piersici şi mascarpone FOTO

0
0

Prajitura cu mascarpone şi piersici este un desert delicious ce combină excelent gustul de fructe şi cremă, un dulce răcoros, potrivit sezonului cald.

Ingrediente:

Blat

6 ouă

6 linguri zahăr

4 linguri ulei

6 linguri făină

3 linguri cocos

1/2 linguriţă praf de copt

Cremă

150 grame ciocolată albă

200 mililitri smântană pentru frişcă

1 borcan compot piersici (700 grame)

250 grame mascarpone

2 linguri zahăr pudră

10 grame gelatină granulată

Glazură

200 mililitri smântană pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

150 grame cremă de brânză

Decor

2 linguri cocos

Mod de preparare :

Blat

Într-un castron mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte, galbenuşurile frecate cu uleiul, iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt şi cocos-ul. Omogenizăm cu o lingură. Coacem în tavă (diametru = 23*35 centimetri) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul răcit îl tăiem în 3.

image

Cremă

Hidratăm gelatina în 30 mililitri apă rece, smântana pentru frişcă o punem într-o crăticioară pe foc mediu până începe să fiarbă. Luăm deoparte şi adăugăm ciocolata albă. Lăsăm câteva secunde, apoi amestecăm pentru omogenizare. Acum adăugăm gelatina hidratată şi amestecăm bine, apoi piureul de piersici (piersicile stoarse bine de compot). Lăsăm crema să se răcească, apoi o dăm la frigider pentru minim 2 ore. Mixăm puţin crema, apoi adăugăm mascarponele şi zahărul pudră. Crema obţinută o împărţim în două

image
image

.

 Asamblare: 1/3 blat - 1/2 cremă - 1/3 blat - 1/2 cremă - 1/3 blat.

 Glazură

Smântana pentru frişcă o mixăm până devine pufoasă, adăugăm apoi zahărul pudră şi crema de brânză. Această glazură o întindem peste prajitură. Presărăm cocos deasupra.

image

Prajitura se poate servi şi fără să mai stea la frigider.

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite