Prăjitură delicioasă cu ciocolată, căpşuni şi cremă de lapte
0
Este primăvară, sezonul căpşunilor, aşa că nu ar trebui să rataţi ocazia de a preprata un desert delicios care îmbină perfect aroma acestor parfumate fructe, ciocolata şi crema de lapte.
Ingrediente:
Blat
6 ouă
6 linguri zahăr
4 linguri lapte
5 linguri făină
2 linguri cacao
1 plic praf de copt (10 grame)
80 grame ciocolată neagră (75% caco)
Cremă
600 mililitri lapte
6 linguri amidon alimentar
150 grame zahăr
250 grame unt (80% grăsime)
1 fiola esenţă de vanilie
500 grame căpşuni
Glazură
250 grame ciocolată neagră
80 mililitri smântână pentru frişcă (35% grăsime)
Mod de preparare:
Blat
Într-un castron mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm ciocolata topită, laptele, apoi făina amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao. La sfârşit încorporăm albuşurile spumă. Amestecăm cu o lingură, cu mişcări circulare. Coacem compoziţia în tava mare de la aragaz (40*45 centimetri) sau 2 blaturi în tava 25*35 centimetri, tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.


Cremă
Amestecăm zahărul cu amidonul, apoi adăugăm treptat laptele rece. Punem la foc mic, amestecând mereu până cand obţinem o budincă groasă. Luăm de pe foc, acoperim cu folie alimentară budinca, apoi o lăsăm să se răcească.

Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm, iar în el adăugăm câte o lingură din budinca rece, apoi esenţa de vanilie.
Glazură
Ciocolata ruptă bucăţele, împreună cu smântâna pentru frişcă le punem într-o craticioară cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecând mereu pentru omogenizare. Luăm de pe foc şi turnăm glazura peste prăjitură.
Asamblare : 1/2 blat - 1/2 cremă - capsuni bucatele -1/2 cremă - 1/2 blat - glazură.


Dăm prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cuţit trecut prin apă fierbinte şi apoi şters.
Poftă bună!
Sursă: Miremirc.ro