Paste carbonara, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Secretul pentru un preparat delicios
0O rețetă simplă și care nu necesită mult timp de preparare ne poate scoate din încurcătură atunci când nu mai știm ce să gătim. Iată cum prepară chef Sorin Bontea acest tip de paste.

Pentru această rețetă aveți nevoie de câteva ingrediente:
- 200 grame paste
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 grame pancetta
- 80 grame parmezan
- 4 gălbenușuri
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Începem prin a pune pastele la fiert potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, punem la încins într-o tigaie uleiul de măsline, după care adăugăm pancetta. După ce bucățile de pancetta au căpătat o culoare rumenă, punem un polonic și jumătate din apa de la paste, care va face ca sosul să fie cremos, și se lasă puțin pe foc.
În continuare, amestecați într-un bol parmezanul și cele patru gălbenușuri, peste care presărați sarea și piperul. Adăugați pastele în tigaia unde ați prăjit pancetta și puneți o cantitate foarte mică din apa în care au fiert pastele. Toate aceste se mai lasă pe foc circa un minut.
În final, se trage tigaia de pe foc și se amestecă cu parmezanul și gălbenușurile.