Orez à la Mexicana, o reţetă din „Cartea secretă a Fridei Kahlo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţetele culinare din Cartea
secretă a Fridei Kahlo
Reţetele culinare din Cartea secretă a Fridei Kahlo

Un bucătar mexican a pregătit reţetele culinare din Cartea secretă a Fridei Kahlo, într-o demonstraţie de live cooking. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Mexicului la Bucureşti, în deschiderea Festivalului Fridei Kahlo. Reţeta poate fi preparată într-un mod simplu şi acasă.

Frida a devenit un simbol al Mexicului. Ea a promovat tradiţiile mexicane într-o vreme când ele nu erau promovate. Ne bucurăm că prin acest festival putem oferi publicului o parte din ce ne-a oferit Frida Kahlo nouă, poporului mexican”, a declarat E.S. Martin Alonso Borrego-Llorente, Consul al Mexicului la Bucureşti.

Bucătarul Julio Cesar Rivera, originar din Mexic, care, până de curând, a gătit pentru o taquerie din Cancun, este pasionat de pictură. Cel mai apreciat tablou al său este tocmai un portret al Fridei Kahlo, lucrare pe care a realizat-o în semn de omagiu pentru artista-simbol a Mexicului.

El a pregătit pentru evenimentul din deschiderea Fesrivalului Frida Kahlo reţete ale artistei, care diferă de cele clasice prin mici detalii care dau preparatelor un farmec aparte. Printre acestea se numără şi reţeta „Orez à la Mexicana“.

Ingrediente:

- o ceaşcă de orez

- ulei

- supă de pui

- un morcov tăiat în bucăţi mici

- o ceaşcă de mazăre

- un cartof

- două roşii potrivite,

- o ceapă

- un căţel de usturoi

-  sare

Mod de preparare:

 Într‑o cratiţă cu apă fierbinte se pune orezul la înmuiat timp de 10 minute. Apoi se scurge şi se lasă la soare alte 15 minute. Se pune la încălzit o cratiţă cu mult ulei; când uleiul este foarte încins, se prăjeşte orezul împreună cu verdeţurile. Între timp, se pisează roşiile, ceapa şi usturoiul cu puţină apă. Când orezul care a fost pus la prăjit a căpătat o culoare maro‑închis, se scurge surplusul de ulei şi se toarnă roşiile pisate şi strecurate. Se presară sare şi, când uleiul fierbe pe deasupra sosului de roşii, se adaugă două ceşti de supă de pui şi se acoperă până când va scădea lichidul. Poftă bună!

image

„Reţetele Fridei sunt parte a culturii mexicane. Frida Kahlo a folosit reţete tradiţionale, pe care le-a interpretat adăugând ingrediente speciale, surprinzătoare. Pentru a păstra gustul autentic, noi folosim ingrediente aduse special din Mexic”, a spus bucătarul Julio Cesar Rivera.

Frida Kahlo a fost o pictoriţă mexicană care s-a făcut cunoscută mai ales prin autoportretele sale pictate într-un stil suprarealist. Opera sa este considerată emblematică pentru cultura naţională mexicană, îmbinând stilul suprarealist cu tradiţiile indigene. Cultura mexicană şi tradiţiile amerindiene se îmbină armonios în pictura Fridei Kahlo, lucrările sale fiind considerate adesea artă naivă, mai apropiate de folk art decât de curentul suprarealist propriu zis.

Frida Kahlo s-a născut şi a murit în capitala Mexicului, Mexico City, în casa sa, cunoscută sub numele de Casa Albastră (Casa Azul).

FOTO health.clevelandclinic.org

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite