Gustare delicoasă de sezon: Tartine cu brânză de capră şi căpşuni coapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că suntem în toiul sezonului de căpşuni, vă propunem o gustare bazată pe inedita combinaţie dintre brânza de capră şi delicoasele fructe de vară.

Ingrediente 

  

  • 100 gr brânză de capră maturată (cu mucegai alb) sau proaspătă cremoasa 
  • 100 gr cremă de brânză (tip Philadelphia) 
  • piper negru măcinat 
  • fistic prăjit măcinat 
  • fleur de sel 
  • aprox. 15 felii de baghetă 
  • ulei de măsline 
  • frunze de mentă 
  • Căpşuni coapte 
  • 250 gr căpşuni dulci şi aromate (curăţate de codiţe) 
  • 15 gr zahăr pudră 
  • 2 linguri suc de portocale 
  • coajă rasă de portocală 

Bucăţi: 15 

Preparare 

  

Într-un bol se amestecă brânza de capră cu crema de brânză şi se condimentează cu piper negru proaspăt râşnit. 

Căpşunile se taie în 2 sau 4, după mărime. Se amestecă cu zahărul pudră şi se pun într-un vas termorezistent, să fie pe un singur strat. Se rade puţină coajă de portocală deasupra (mai puţin de 1/4 de portocală mică). Se stropesc cu sucul de portocală. 

Se coc căpşunile la 200C pentru 30-35 minute, până sucul lăsat de ele capătă consistenţa unui sirop. 

Feliile de baghetă se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se prăjesc în tigaia grill doar uşor, până încep să se vadă urme de grătar. Nu lăsaţi să se prăjească prea tare, se vor întări şi nu sunt plăcute prea crocante când sunt servite că baza pentru tartine. Lăsaţi feliile să se răcească complet. 

Măcinaţi fistic. Nu e nevoie să măsuraţi, o mâna mică de fistic prăjit e suficient. Se poate strivi în mojar dacă nu aveţi robot sau cu maşina de măcinat cafea. Adăugaţi puţină fleur de sel peste fisticul măcinat (vreo 2 prize). 

Servire: întindeţi puţină brânză pe fiecare felie de baghetă. Aşezaţi peste brânză câte 2-3 bucăţi de căpşuni coapte. Stropiţi cu siropul din tavă. Presăraţi fistic şi decoraţi cu o frunză de mentă. 

Sursa: e-reţete.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite