Cum să prepari cea mai cremoasă îngheţată de casă cu două ingrediente 100% naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngheţata este desertul preferat vara. Din păcate, variantele disponibile ce pot fi cumpărate oricând de la magazine sau din parc se bazează pe mult zahăr, pe grăsimi şi pe aditivi alimentari. O alternativă sănătoasă o reprezinza îngheţata făcută în casă.

În zilele de vară, îngheţata este cea mai bună opţiune de desert. Alături de tanti Maria Popa vă prezentăm trei reţete de îngheţată ce poată fi preparată în casă, din ingrediente naturale, fără zahăr.

Îngheţată de cacao cu banană

Ingrediente

2 banane coapte, decojite

1 lingură de cacao

“Se taie bananele feliuţe subţiri, se pun pe o farfurie, se acoperă cu o folie din plastic şi se bagă la congelator, până sunt complet congelate. După ce s-au congelat, se pun în blender până se omogenizează, se adaugă peste ele cacao şi se amestecă pentru a se incorpora. Se decorează cu mentă şi serveşte pe loc”, ne-a spus tanti Maria Popa.

Îngheţata cremoasă de pepene galben

Pepenele galben este unul dintre fructele preferate ale verii, având puţine calorii şi un gust dulce iubit şi de copii.

Ingrediente:

1 pepene galben mic

1 iaurt mic degresat

o banană

3 picături de esenţă de vanilie bourbon

“Banana şi pepenele se curăţă, se feliază şi se pun la congelator peste noapte. A două zi, se adaugă bucăţile în robotul de bucătărie sau blender şi se dă la mărunţit. Apoi, amestecăm rezultatul cu iaurtul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie omogenă. Se pune îngheţată în forme şi las-o la congelator 1-2 ore”, ne-a explicat Maria Popa.

Îngheţată de banane şi afinie

Ingrediente

2 banane congelate

1/4 pahar de lapte de soia

afine, mure

Mod de preparare

“Bananele decojite şi tăiate se pun la congelator de seară până dimineaţă, după care se pun în blender şi se adaugă laptele de soia. Se amestecă până se obţine o textură cremoasă. Afinele se mixează separate, iar la final se adaugă şi ele. Îngheţata poate fi servită pe loc, sau pusă la congelator”, a mai precizat Maria Popa.

Va mai recomandam:

Cum să pregăteşti clătite pufoase şi gustoase din două ingrediente naturale

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite