Fasole bătută. Reţeta moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest preparat tradiţional românesc se găteşte uşor diferit în funcţie de zona din care provine. Reţeta moldovenească are multă ceapă şi este foarte gustoasă, excelentă pentru posturi şi în zilele răcoroase. Fasolea bătută este una dintre cele mai săţioase mâncăruri româneşti şi este preferată de toată lumea, mai ales atunci când este servită alături de murături făcute tot în casă.

Prepararea fasolei poate fi un proces destul de greu de realizat, dar merită tot efortul. Secretul este să nu uitaţi să lăsaţi fasolea la înmuiat, va fierbe mult mai uşor şi mai rapid. În plus, cine are un blender vertical se poate bucura enorm, căci i se va uşura foarte mult munca. Iată o reţetă de fasole bătută reţeta moldovenească ce vă va lăsa gura apă şi veţi dori o nouă porţie.

Ingrediente Fasole bătută reţeta moldovenească:

Jumătate de kg de fasole uscată

4-5 cepe mari

4 linguri ulei

Jumătate de căpăţână de usturoi

2 linguri pastă de tomate

Sare

Piper

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite