Deserturi cu dovleac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chec cu stafide şi dovleac FOTOGRAFII: SHUTTERSTOCK
Chec cu stafide şi dovleac FOTOGRAFII: SHUTTERSTOCK

Dacă masa-i cenuşie, iar aspectul nu-i un fleac, gospodina iscusită face dulciuri cu dovleac. Articol realizat în colaborare cu „Click! Poftă bună!“.

Chec cu stafide şi dovleac

Timp de preparare: 105 minute

Dificultate: mică

Număr de porţii: 8

Ingrediente

200 g miez de dovleac copt

180 g făină

60 g unt  topit

3 ouă

170 g zahăr

2 linguriţe esenţă de vanilie

2 linguriţe praf de copt

1 praf de sare

100 g stafide

unt pentru uns tava

1 lingură pesmet pentru tapetat tava

Preparare

1 Iei o felie de dovleac şi ţii la cuptor până când miezul se înmoaie. Cântăreşti 200 de grame de miez,
îl pui într-o farfurie şi-l zdrobeşti bine. În caz că este uscat, adaugi puţin lapte, pentru că trebuie să fie cremos.

2 Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul, adaugi untul topit, esenţa de vanilie, făina amestecată cu praful de copt, piureul de dovleac, stafidele şi amesteci bine.

3 Torni compoziţia într-o tavă de chec mai mare sau de cozonac unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o introduci pentru 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Ştrudel cu dovleac

image

Timp de preparare: 90 de minute

Dificultate: mică

Număr de porţii: 8

Ingrediente

100 g unt

75 g margarină

1 pahar smântână

250 g făină

1 praf de sare

1 ou

1,5 kg dovleac curăţat

150 g zahăr

2 linguriţe esenţă de vanilie

2 linguri griş

50 g fulgi de migdale

zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Preparare

1 Dai dovleacul pe răzătoarea mare şi-l mixezi cu esenţa de vanilie, grişul şi zahărul.

2 Amesteci untul cu margarina, adaugi smântâna, sarea, oul, făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l pui la frigider 10 minute.

3 Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi dreptunghiulare nu foarte subţiri. Pui umplutura pe foi şi rulezi cât poţi de strâns. Aşezi rulourile într-o tavă unsă şi tapetată, le presari cu fulgi de migdale, apăsând uşor, şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

4 Le laşi să se răcorească, le presari cu zahăr pudră şi le tai felii mai groase.

Prăjitură cu morcov şi dovleac

Prăjitură cu morcov şi dovleac

Timp de preparare: 90 de minute

Dificultate: mică

Număr de porţii: 8

Ingrediente

200 g piure de dovleac

150 g morcov ras

4 ouă

125 g zahăr

100 g migdale

200 g făină

1 praf de copt

coaja rasă de lămâie

1 lingură zeamă de lămâie

250 ml frişcă lichidă

Preparare

1 Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase şi îşi dublează volumul. Adaugi coaja de lămâie rasă şi zeama, apoi migdalele, rumenite uşor în cuptor şi zdrobite grosier, piureul de dovleac şi morcovul ras. Amesteci bine, apoi adaugi „în ploaie“ făina cernută cu praful de copt şi amesteci până se omogenizează compoziţia.

2 Torni compoziţia într-o formă rotundă, tapetată cu folie specială pentru copt, şi o introduci pentru 45 de minute în cuptorul preîncălzit. Scoţi blatul din cuptor şi îl laşi să se răcească în formă.

3 Tai blatul în două felii orizontale, adaugi frişcă între ele, îmbraci apoi prăjitura cu frişcă şi o laşi la frigider două ore înainte de a o servi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite