De ce trebuie să pui legumele la fiert în apă clocotită cu sare. Ce să adaugi pentru un efect impresionant

0
Publicat:

Mâncarea din farfurie poate fi nu doar gustoasă, ci și aspectuoasă. De mare ajutor în acest sens este un truc folosit de marii bucătari, atunci când vine vorba de fierberea legumelor.

Legume fierte. FOTO Shutterstock
Legume fierte. FOTO Shutterstock

Legumele sunt un adevărat curcubeu în stare proaspătă, fiind pline de culori puternice. Totuși, atunci când sunt gătite, tind să-și piardă aspectul.

În acest caz, tot ceea ce trebuie să faci este să pui în parctică un truc de bucătărie pe care Click! ți-l pune la dispoziție. Află din rândurile de mai jos ce trebuie să faci, dacă vrei ca legumele tale să nu-și piardă culoarea atunci când sunt gătite.

Gătește legumele ca un adevărat profesionist!

Unul dintre cele mai întâlnite trucuri în bucătăriile restaurantelor atunci când sunt gătite legumele este următorul: apă clocotită, sare și un vârf de bicarbonat de sodiu.

Cel din urmă ingredient este folosit pentru accentuarea culorilor legumelor, în timp ce doar apa clocotită cu un praf de sare le ajută să nu-și piardă din pigmentul lor natural.

Citește în Click! ce alte trucuri de bucătărie ți-ar putea face munca mult mai ușoară!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite