Bicarbonatul de sodiu este mai mult decât un ingredient pentru prăjituri. Cinci moduri în care îl putem folosi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este este un ingredient foarte popular, mai ales pentru faptul că oferă prăjiturilor o textură uşoară şi pufoasă.

Acest lucru se datorează faptului că are proprietăţi de dospire, ceea ce înseamnă că reacţionează cu un acid, cum ar fi oţetul sau sucul de lămâie, şi face ca aluatul să crească prin producerea de dioxid de carbon, scrie healthline.com.

Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu are o varietate de utilizări casnice, în afară de gătit. 

Printre acestea se numără şi împrospătarea respiraţiei, curăţarea suprafeţelor, îndepărtarea pesticidelor de pe fructe şi legume sau albirea rufelor. 

Specialiştii spun însă să nu abuzăm de acest ingredient. Chiar dacă nu este atât de nociv ca alte soluţii de curăţat, folosit incorect poate zgâria suprafeţele.

CONTINUĂ SĂ CITEŞTI PE CLICK.RO

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite