De ce este bine să încălzești farfuriile înainte de a mânca. Secretul mai puțin cunoscut de români
0Când vine vorba despre trucuri în bucătărie, deja fiecare dintre noi știm că există nenumărate posibilități de a devia de la „normă”, pentru a îmbunătăți gusturile din farfurie. Însă, câți dintre români știu cât de important este să încălzim farfuria înainte de a mânca.
După un anumit timp petrecut în bucătărie, fiecare dintre noi reușește să descopere câteva „trucuri”, pentru a face mâncarea mai gustoasă.
Însă un „truc”, despre care doar puțini români știu, este cel de a încălzi farfuria înainte de a servi masa. Acest obicei, deși mai rar întâlnit printre români, este o metodă cunoscută tuturor bucătarilor profesioniști din lume.
Mai precis, dacă încălzim farfuria înainte de a mânca, preparatele fierbinți își vor păstra mai bine gustul intens. Dacă preparatul este unul rece, atunci farfuria trebuie adusă la o temperatură asemănătoare! Astfel, textura și gustul preparatelor noastre vor române intacte!