Cum te asiguri că perișoarele și chiftelele au consistența ideală. Proporțiile corecte carne/ingrediente pentru legat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a obține perișoare și chiftele delicioase, este esențial să știi cum să le legi bine. Click! are sfaturi care te vor ajuta să obții un amestec perfect când vine vorba de carne tocată, astfel încât preparatele să fie savuroase și cu o textură ideală.

Chiftele. FOTO Shutterstock
Chiftele. FOTO Shutterstock

Ouăle sunt unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru a lega carnea tocată.

Proteinele din ouă ajută la menținerea ingredientelor împreună și conferă amestecului o consistență omogenă. De obicei, se folosește un ou la fiecare 500 de grame de carne tocată.

Pesmetul sau pâinea înmuiată în lapte sau apă sunt foarte eficiente pentru a lega carnea. Pesmetul absoarbe umiditatea și ajută la păstrarea formei perișoarelor sau chiftelelor, în timp ce pâinea înmuiată conferă o textură mai moale și pufoasă.

Folosește aproximativ 50-100 de grame de pesmet sau pâine înmuiată pentru fiecare 500 de grame de carne.

Și condimentele sunt importante

Condimentele și ierburile nu doar că adaugă savoare, dar unele dintre ele, precum pătrunjelul sau coriandrul, contribuie și la legarea amestecului.

Făina de grâu, amidonul de porumb sau alte tipuri de amidon pot fi folosite pentru a lega amestecul de carne. Acestea absorb umezeala și contribuie la menținerea formei. Folosește aproximativ una-două linguri de făină pentru fiecare 500 de grame de carne.

Citește în Click! alte câteva recomandări pentru prepararea chiftelelor și perișoarelor!

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite