Aperitivul delicios de care nu te mai saturi: cum faci cele mai bune chiftele de pește. Prin ce se tăvălesc

0
Publicat:

Este un aperitiv ușor și delicios. Chiftelele din pește se prepară din ingrediente puține, însă rezultatul este senzațional: nu te mai saturi de preparatul gustos. Sunt o idee excelentă de aperitiv sau o masă delicioasă.

Chiftele din pește, un aperitiv gustos FOTO Shutterstock
Chiftele din pește, un aperitiv gustos FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 500 g file pește (somn, cod, somon, novac, știucă, păstrăv)
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de pesmet
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

„Întai se pun cartofii la fiert în coajă. Când sunt fierți, se decojesc și se pisează cu o furculiță sau cu instrumentul pentru piure. Fileul sau fileurile de pește se verifică bine dacă mai au oase și se dau prin mașina de tocat. Ceapa și usturoiul se dau prin răzătoarea fină.

Punem într-un bol peștele tocat, cartofii, ceapa și usturoiul ras, pătrunjel tocat, sare și piper. Adăugăm pentru început două-trei linguri de pesmet, amestecăm bine compoziția și, dacă este prea moale, adăugăm și restul de pesmet. Trebuie să obținem o compoziție care să se poată modela.

Formâm chiftelute mici, le tăvălim prin pesmet și le prăjim în ulei. Le scoatem pe șervețele absorbante și le mâncăm calde sau reci. Încercați și voi rețeta de chiftele de pește, sunt minunate. Poftă bună!, arată gustos.ro.

De ce ar trebui să consumi somon: Zece beneficii pentru sănătate pe care le aduce

Peștele este unul dintre alimentele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate, iar somonul în mod special  conține cele mai multe substanțe nutritive. Acest popular pește gras nu numai că este bogat în nutrienți, dar poate reduce și anumiți factori de risc pentru mai multe boli. În plus, este gustos, versatil și disponibil pe scară largă.

Valoarea nutritivă a somonului poate varia ușor în funcție de soiuri. De exemplu, somonul de crescătorie conține ceva mai multe grăsimi sănătoase și calorii, în timp ce somonul sălbatic este puțin mai bogat în proteine.

Somonul este deosebit de bogat în seleniu, un nutrient important care este implicat în sinteza ADN-ului, în metabolismul hormonilor tiroidieni și în sănătatea reproducerii.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite