Cum „salvezi“ supa, dacă ai uitat să iei spuma de la carne. Metoda simplă are eficiență maximă

0
Publicat:

Nu este nicio nenorocire dacă atunci când gătim uităm să luăm din oală spuma de la carnea care fierbe. Supa sau ciorba pot fi drese rapid cu un truc ieftin, la care nici nu te gândeai. Este o metodă simplă și foarte eficientă.

Spuma de la carne trebuie îndepărtată FOTO wikihow
Spuma de la carne trebuie îndepărtată FOTO wikihow

Toată lumea știe că spuma care se formează când fierbe carnea. Aceasta apare indiferent de tipul de carne folosit, iar culorile ei pot varia de la alb, gri, sau chiar maro.  

Aceasta trebuie îndepărtată întotdeauna pentru ca supa să iasă clară, însă dacă uitați, nu trebuie să vă impacientați, scrie click.ro

Un gest simplu vă va fi de mare folos pentru a salva preparatul.

Citește articolul complet pe click.ro

Spuma care se formează în apă atunci când punem carnea la fiert reprezintă de fapt proteine supuse procesului de coagulare. Dacă punem carnea la fiert în apă rece, atunci proteinele și sărurile minerale se dizolvă în apă.

Indiferent că este de porc, de vită sau de pasăre, carne se spală bine cu apă rece, pentru a elimina toate urmele de sânge, înainte de a fi gătită Se pune la fiert apoi într-o oală cu o cantitate suficientă de apă, tot rece. Nu pune apă călduță sau fierbinte în oala în care fierbi carnea. Focul trebuie să fie mic de la început, pentru a ajuta la formarea spumei.

Multe gospodine fac o greșeală frecventă. Dau focul mare la început, până când supa dă în clocot, apoi micșorează flacăra. Dacă focul este mare, spuma nu se va forma uniform și va ajunge să tulbure supa.

Ce se întâmplă cu părul persoanelor care nu consumă carne

Majoritatea substanțelor nutritive de care organismul nostru are nevoie le obținem din alimentele pe care le consumăm. Așadar, atunci când dieta ta nu include carne, nu include nici anumiți nutrienți care pot fi dificil sau imposibil de obținut din alte surse. Acest lucru poate avea un impact uriaș asupra stării de sănătate. 

Jessica Cho, specialist în medicină integrativă și specialist în restaurarea părului, susține că a nu mânca carne poate afecta creșterea și sănătatea părului, potrivit wellandgood.com

„Nutrienții pentru păr, cum ar fi fierul, biotina, vitamina D, vitamina B12 și seleniul, provin în principal din carne, așa că trebuie să fii cât mai prudent atunci când alegi să le elimini din alimentația ta”, spune Dr. Cho. Acest lucru ar putea însemna că părul tău nu mai crește la fel de repede ca înainte și poate duce, de asemenea, la subțierea și căderea excesivă a acestuia.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite