Cum faci omleta perfectă. Jamie Oliver are un truc genial, greșeala pe care o face toată lumea când gătește

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jamie Oliver a împărtășit secretul pentru a găti omleta perfectă de fiecare dată. Celebrul bucătar a explicat ce trebuie să faceți dacă doriți o textură netedă și mătăsoasă, dar și care este cea mai frecventă greșeală în timpul preparării.

Jamie Oliver și secretul omletei perfecte FOTO Facebook Jamie Oliver
Jamie Oliver și secretul omletei perfecte FOTO Facebook Jamie Oliver

Gătirea unei omlete ar trebui să fie ușor, în teorie - pui niște ouă bătute într-o tigaie, adaugi umpluturile preferate și chiar înainte de finalizarea preparatului pliezi omleta.

Dar mâncarea gustoasă nu este întotdeauna atât de simplă pe cât pare, pentru că este ușor să ai in final ouă spongioase sau bucăți arse pentru că ai lăsat-o prea mult timp pe aragaz. 

Din fericire, bucătarul TV Jamie Oliver a împărtășit secretul pentru a obține omleta pliată perfectă, „delicată și superbă”, care va avea o textură „mătăsoasă”,  iar cheia este timpul de gătire, scrie mirror.co.uk

Într-un videoclip distribuit pe pagina sa de Facebook, Jamie a spus: „Omleta pliată este  omleta pe care o împăturim în jumătate. Nu vrem să gătim prea mult oul, vrem să fie mătăsos și galben auriu, iar omleta moale la mijloc."

A șters excesul de ulei din tigaie

Jamie și-a făcut omleta cu umplutură de ciuperci, pe care a pregătit-o mai întâi aruncând câteva ciuperci asortate în tigaie împreună cu puțin ulei. Apoi a adăugat usturoi tocat, cimbru și pătrunjel, înainte de a finaliza cu puțin unt și câteva picături de suc de lămâie.

Când ciupercile au fost gata, le-a răsturnat pe o farfurie și a șters excesul de ulei din tigaie cu o bucată de hârtie, iar tigaia a luat-o complet de pe foc.

Apoi s-a apucat să gătească ouăle și a explicat: „Voi avea trei ouă pentru asta, un praf de sare și apoi le bat bine furculiță. Observați că am luat tigaia de pe foc. Pun un strop de ulei și adăug ouăle bătute.

Folosește o lingură pentru a mișca ușor oul, nu vreau să fiu nevoit să gătesc prea mult baza omletei. Mișc-o delicat pentru a acoperi toate găurile, iar când este aproape gata, punem niște brânză." 

Apoi, Jamie a răsturnat ciupercile înapoi în tigaie deasupra ouului, asigurându-se că le ține pe o parte a omletei, astfel încât să existe loc pentru a o plia.

Atunci a dezvăluit secretul pentru omleta perfectă: niciodată să nu o gătiți complet în tigaie.

Jamie a explicat că ouăle se gătesc la o temperatură atât de scăzută încât vor continua să se gătească odată ce le-ai luat de pe foc. Drept urmare, dacă le gătești la perfecție în tigaie, vor fi prea gătite când le pui în farfurie. Așadar, ar trebui să le gătiți puțin.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite