Trucul care face șnițelul delicios. Metoda la care nu te gândeai, cum îl faci crocant și gustos
0Delicioasele șnițele se pot pregăti și altfel, nu doar prăjite. Sunt mai sănătoase, pentru că nu absorb grăsimea în care sunt gătite, iar timpul de preparare este redus. Este un truc la îndemnâna oricărei gospodine, atunci când pregătește o mâncare gustoasă.
Rețeta este simplă și o poate prepara oricine foarte rapid, scrie cumsa.ro
Carnea se curăță de grăsime, dacă are prea multă, apoi se taie în felii cu o grosime de aproximativ un centimetru.
Cotletele de porc sau orice altă carne alegi se vor bate foarte bine folosind ciocanul pentru șnițele, până ce devin subțiri. Secretul este să acoperi carnea cu o folie de plastic și abia apoi să o bați.
Fiecare bucată se condimentează cu sare și piper. Următorul pas va fi să pregătești 3 boluri, în care să pui făina, ouăle și pesmetul. Ouăle se bat foarte bine după ce le-ai pus în bol.
Carnea se dă prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Apasă un pic pe carne atunci când o dai prin pesmet, pentru a se putea lipi. Mai poți adăuga și semințe de susan.
Care este temperatura optimă
Cuptorul se încălzește la temperatura de 200 grade Celsius. Șnițelele se pun pe o hârtie de copt și apoi pe o tavă sau direct pe grătarul din cuptor.
Dacă alegi a doua metodă, direct pe grătarul din cuptor, va trebui să așezi o tavă sub acesta pentru a nu face prea multa mizerie. Este mult mai simplu să cureți tava decât întregul cuptor.
Șnițelele se vor coace la cuptor timp de 30 de minute sau până când încep să se rumenească. Între timp va trebui să le întorci de pe o parte pe cealaltă, pemntru a se găti uniform.
Povestea şniţelului. Feldmareşalul Radetzky a luat o reţetă de la Milano, cu care s-a dus la curtea imperială vieneză
Şniţelul sau Schnitzel în germană (originalul se numeşte Şniţel vienez – Wiener Schnitzel) este un preparat culinar din bucătăria austriacă.
Şniţelul este făcut dintr-o felie subţire de carne de viţel (poate fi folosit şi pui sau porc), bătută cu ciocanul de lemn, trecută succesiv prin făină, ou şi pesmet şi apoi prăjită în ulei sau unt.
Interesant este că prepararea cărnii trecute prin făină, ouă şi pesmet s-a răspândit prima dată în Spania, încă din Evul mediu. Mai exact din Andalusia, care în 1491 a ajuns pe mâinile creştinilor. De aici, reţeta a fost preluată şi de italieni. De la Milano avea să ajungă la Viena.
Prima reţetă scrisă sub denumitrea de “Kalbsschnitzel” a apărut în 1884.
“Bucătăria din Milano are un preparat cu adevărat deosebit: carne de vită învârtită în ouă, pesmet şi prăjit în unt”, a scris Radetzky pentru Franz Josef, iar atunci când a ajuns acasă, la Viena, a înmânat reţeta personal împăratului.