Cum să faci halva de casă. Rețeta desertului ideal în Postul Paștelui

0
Publicat:

Ușor de preparat și delicioasă, halvaua de casă poate fi o alegere excelentă dacă vrei să mănânci ceva dulce, dar care să fie și de post. Iată cum o poți prepara.

Halva
Postul Paștelui se va încheia pe data de 4 mai. Foto: Arhivă

Ai nevoie de următoarele ingrediente

200 grame de semințe de floarea-soarelui, 200 de grame de semințe de susan, 150 de grame de miere, 1 lingură de cacao, 

Opțional: esență de rom, vanilie, migdale sau alte arome preferate. 

Mod de preparare:

Începe prin a adăuga semințele de susan într-un blender și mixează până când observi că acestea au eliberat o cantitate mică de ulei. Ulterior, pune într-o oală fără ulei semințele de floarea-soarelui. Lasă semințele la rumenit timp de un minut și amestecă continuu. 

Citește continuarea pe Click.ro! 

Alimentația în Postul Paștelui

Luni, 18 martie 2024, a început Postul Paștelui, care se va termina pe 4 mai 2024. În această perioadă, creștin-ortodocșii care țin post nu consumă alimentele precum: carne, brânză, ouă, lapte și pește (există și dezlegări la pește)

„Este crucial să adoptăm o dietă echilibrată, să ne expunem la soare pentru a beneficia de vitamina D, să facem exerciții fizice în mod regulat și să ne asigurăm un somn odihnitor. Sfatul meu ar fi să evităm stresul, în special cel cronic, și să fim conștienți că postul nu înseamnă doar abstinența de la proteinele de origine animală”, a afirmat medicul gălățean Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă și gastroenterologie.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite