Cum poți evita ca bananele să devină maro prea repede. Cinci trucuri de păstrare

0
Publicat:

Dacă vrei ca bananele să rămână perfect coapte câteva zile în plus, este bine să știi că care sunt cele câteva trucuri prin care poți încetini instalarea culorii maro pe coajă.

Banane. FOTO Shutterstock
Banane. FOTO Shutterstock

Pe măsură ce bananele se coc, ele eliberează gaz etilenă, care le face să devină maro. Dar există câteva moduri care ar putea încetini rumenirea bananelor, arată Delish.com, care a  detaliat modalitățile prin care le poți păstra prospețimea mai mult timp.

Scoate-le din punga de plastic!

Este bine de știut că bananele se coc mai repede dacă sunt lăsate în pungă, așa că dacă dorești ca procesul să fie mai lent, evită să le ții astfel ambalate. Există chiar cuiere speciale pentru banane. Dar dacă nu dispui de așa ceva, iată ce altceva mai poți face în acest sens:

Înfășoară plastic în jurul coroanei!

Gazul etilenă este eliberat de tulpină. Poți înfășura o folie de plastic în jurul coroanei pentru a încetini procesul de coacere.

Evită să le ții la lumină și căldură!

Lumina soarelui și temperaturile ridicate fac, de asemenea, ca bananele să se coacă mai repede. Păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat.

Ține-le departe de alte produse!

Bananele nu sunt singurele fructe care eliberează multă etilenă pe măsură ce se coc. Merele, perele, cartofii, avocado și roșiile sunt câteva dintre celelalte tipuri de produse care eliberează mult gaz etilenă, ceea ce înseamnă că ar fi indicat să le ții departe de acestea.

După ce s-au copt, păstrează-le în frigider!

Nu e indicat să puneți bananele în frigider până când nu s-au copt complet, potrivit Chiquita. Este o regulă pe care multă lume o aplică cu exces de zel. Ceea ce nu mulți știu este că, odată coapte, e chiar indicat să le bagi în frigider pentru a le prelungi viața timp de una până la două săptămâni, potrivit Delish.com.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite