Zece alimente pe care nu te-ai gândit să le congelezi, dar cu siguranță ar trebui să o faci. Ouăle și smântâna, pe listă

0
Publicat:

Nu toate alimentele se pretează a fi congelate. Unele își schimbă în mod nefericit textura și sunt, la dezghețare, numai bune de aruncat la gunoi. La polul opus, dintre alimentele pentru care multă lume respinge ideea de a le îngheța, există câteva care se păstrează foarte bine în congelator.

Contrar a ceea ce cred multe gospodine, ouășe pot fi congelate, dar nu întregi. FOTO Shutterstock
Contrar a ceea ce cred multe gospodine, ouășe pot fi congelate, dar nu întregi. FOTO Shutterstock

Dacă ați încercat vreodată să congelați cartofii prăjiți sau pastele fierte, v-ați convins că nu sunt compatibile cu congelatorul. Ca ele. mai sunt, desigur, și altele. 

Site-ul cheapism.com s-a concentrat însă pe cele din cealaltă categorie, cărora mulți nu le dau nicio șansă la congelator, dar care se comportă foarte bine după decongelare. Așa a realizat o listă cu unele dintre cele mai neașteptate alimente care, potrivit utilizatorilor Reddit r/Frugal, merită congelate.

Ouă 

Când te gândești la alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi, ouăle sunt, de obicei, în capul listei.

Le poți bate ca pentru omletă și le poți pune la păstrat (negătite) în congelator. La dezghețare le poți folosi pentru diverse preparate la cuptor sau, desigur, pentru omletă.

Avocado

Avocado merită adăugat pe lista fructelor care se congelează bine. Tot ce trebuie să faci este să-i scoți sâmburele și să îl tăi în felii, pe care să le așezai pe o foaie de copt sau pe o farfurie tapetată, apoi să le congelezi. Le poți decongela în cuptorul cu microunde timp de 10-15 secunde, pentru a le folosi la smoothie și nu numai.

Tofu

Tofu este catalogat drept unul dintre singurele alimente care se îmbunătățește după ce stă în congelator. Apa din tofu se dilată, potrivit Bon Appetit, conferindu-i o textură spongioasă, care va absorbi sosurile și supele.

Brînză Tofu. FOTO Shutterstock
Brînză Tofu. FOTO Shutterstock

Brânza rasă

Poate ai încercat deja să congelezi o bucată de brânză și ai observat că nu e o idee bună. Dacă o razi înainte de congelare, vei constata că la dezghețare se „descurcă” mai bine decât în varianta calup sau felie. O poți folosi fie dezghețând-o din timp, fie lăsând-o să se topească într-un fel de mâncare fierbinte, cum ar fi lasagna.

Brânza de capră

Și brânza de capră se comportă foarte bine la congelare și dezghețare, mai ales dacă vrei să o folosești la salate. În plus, este mai ușor de tăiat atunci când este pe jumătate congelată.

Smântâna

Nu arunca restul de smântână rămas după prepararea unei rețete. Pune excesul într-o tavă pentru cuburi de gheață și păstrează-l în congelator. Poți folosi aceste cuburi în supe, mâncăruri, paste, smoothie-uri etc.

Clătite și vafe

Clătitele și vafele pot fi și ele congelate cu succes.

Usturoiul și ghimbirul

Cățeii proaspeți de usturoi pot fi tocați și puși la congelator. Și ghimbirul se păstrează bine înghețat, un utilizator Reddit confirmând că rădăcina nu-și pierde din proprietăți.

Unele prăjituri

Unele deserturi precum cheesecake, prăjitura cu brânză, negresele etc se comportă foarte bine după ce sunt congelate și dezghețate.

Unele nici măcar nu trebuie dezghețate înainte de servire. Cheesecake-ul congelat este „delicios", susține un utilizator. Trebuie doar să te asiguri că le-ai tăiat  înainte de a-l congela.

Cheesecake. FOTO Shutterstock
Cheesecake. FOTO Shutterstock

Ciuperci sotate

Ciupercile se păstrează foarte bine dacă le sotezi și congelezi pentru a le folosi mai târziu la diverse preparate. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite