Cum prepari delicioasa prăjitură „felie cu nucă“
0
Dacă încă nu aţi stabilit ce desert să faceţi de Paşte, vă propunem reţeta de prăjitură felie cu nucă. Iubitorii gustului de nucă vor descoperi un dulce de care se vor îndrăgosti, rapid şi uşor de preparat.
Ingrediente:
Blat
4 ouă
200 grame zahăr pudră
10 linguri apă
160 grame făină
160 grame nuci măcinate
1 plic praf de copt
Cremă:
200 grame unt (80% grăsime)
140 grame zahăr pudră
200 grame nuci măcinate
100 mililitri lapte fierbinte
2-3 picături esenţă de migdale
Decor :
50 grame ciocolată albă rasă (sau ciocolată cu lapte, ciocolată neagră)
Mod de preparare:
Blat: într-un castron mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugăm apoi lingură cu lingură apa, mixând bine după fiecare lingură, apoi albuşurile bătute spumă şi făina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Coacem blatul în tavă (25*35 centimetri) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

Facem testul scobitorii.
Crema: nucile măcinate le amestecăm cu laptele fierbinte. Lăsăm compoziţia să se răcească. Untul moale, folosit la temperatura camerei, îl mixăm puţin, apoi adăugăm zahărul pudră, mixând bine. Încorporăm lingură cu lingură nucile răcite şi esenţa de migdale.
Întindem crema peste blatul rece. Radem deasupra ciocolata.


Dăm prăjitura la frigider pentru circa 2 ore, apoi o putem felia. Poftă bună!
Sursă: miremirc.ro