Tort delicios cu ananas, căpşune şi frişcă
0
Iubitorii de căpşune au motive de bucurie. Pe piaţă deja au început să apară gustoasele fructe, iar un tort răcoritor la care se adaugă ananas, multă cremă şi frişcă va fi numai bun de savurat împreună cu prietenii şi familia.
Ingrediente blat:
4 ouă
30 mililitri apă fierbinte
150 grame zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
200 grame faină
1/2 plic praf de copt (5 grame)
Cremă:
4 ouă
200 grame zahăr
150 mililitri lapte
15 grame gelatină granulată
100 mililitri apă rece
600 mililitri smântană pentru frişcă
200 grame căpşune
200 grame ananas
Sirop:
compot de ananas
Decor:
200 mililitri smântană pentru frişcă
Căpşune
Mod de preparare:
Blat: într-un castron mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte, apoi treptat apa fierbinte, galbenuşurile amestecate, iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt, cernute în prealabil. Omogenizăm cu o lingură.

Coacem compoziţia în forma de tort (diametru=25 centimetri) 20 -25 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.

Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl taiem în două.
Crema: hidratăm gelatina în 100 mililitri apă rece timp de 10-15 minute. Ouăle le mixăm cu zahărul până îşi triplează volumul, adăugăm apoi laptele şi punem pe foc mic, amestecând mereu până când compoziţia se îngroaţă puţin. Luăm de pe foc şi adăugăm gelatina hidratată. Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm la răcit. Când incepe să se îngroaşe, se adaugă smântana pentru frişcă, bătută spumă.

Tăiem căpşunele în două, pentru a acoperi marginile tortului. Restul le facem cubuleţe mici, la fel şi ananasul şi le amestecăm în cremă.
Asamblare tort: luăm una din jumătăţile de blat, o însiropăm cu sucul din compotul de ananas, adăugăm crema şi al doilea blat însiropat.

Acoperim tortul cu folie alimentară şi dăm la frigider pentru minim 4 ore. Răsturnăm tortul pe un platou, decorându-l cu friscă şi căpşuni.

Sursă: miremirc.ro