Tort delicios cu ananas, căpşune şi frişcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort delicios cu ananas şi căpşune. FOTO miremirc.ro
Tort delicios cu ananas şi căpşune. FOTO miremirc.ro

Iubitorii de căpşune au motive de bucurie. Pe piaţă deja au început să apară gustoasele fructe, iar un tort răcoritor la care se adaugă ananas, multă cremă şi frişcă va fi numai bun de savurat împreună cu prietenii şi familia.

Ingrediente blat:

4 ouă

30 mililitri apă fierbinte

150 grame zahăr

1 fiolă esenţă de vanilie

200 grame faină

1/2 plic praf de copt (5 grame)

Cremă:

4 ouă

200 grame zahăr

150 mililitri lapte

15 grame gelatină granulată

100 mililitri apă rece

600 mililitri smântană pentru frişcă

200 grame căpşune

200 grame ananas

Sirop:

compot de ananas

Decor:

200 mililitri smântană pentru frişcă

Căpşune 

Mod de preparare:

Blat: într-un castron mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte, apoi treptat apa fierbinte, galbenuşurile amestecate, iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt, cernute în prealabil. Omogenizăm cu o lingură.

image

Coacem compoziţia în forma de tort (diametru=25 centimetri) 20 -25 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.

image

Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl taiem în două.

Crema: hidratăm gelatina în 100 mililitri apă rece timp de 10-15 minute. Ouăle le mixăm cu zahărul până îşi triplează volumul, adăugăm apoi laptele şi punem pe foc mic, amestecând mereu până când compoziţia se îngroaţă puţin.  Luăm de pe foc şi adăugăm gelatina hidratată. Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm la răcit. Când incepe să se îngroaşe, se adaugă smântana pentru frişcă, bătută spumă.

image

Tăiem căpşunele în două, pentru a acoperi marginile tortului. Restul le facem cubuleţe mici, la fel şi ananasul şi le amestecăm în cremă.

 Asamblare tort: luăm una din jumătăţile de blat, o însiropăm cu sucul din compotul de ananas, adăugăm crema şi al doilea blat însiropat.

image

Acoperim tortul cu folie alimentară şi dăm la frigider pentru minim 4 ore. Răsturnăm tortul pe un platou, decorându-l cu friscă şi căpşuni.

image

Sursă: miremirc.ro 

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite