Mihaela Bilic, despre cea mai simplă rețetă de slăbit. E la îndemâna oricui: „Stomacul se umple mai repede”

0
Publicat:

Cea mai simplă rețetă de slăbit nu necesită mari eforturi. Practic, tot ceea ce trebuie să faci este să mănânci, dar să bei și apă la masă. Explicația acestei combinații o dă nutriționistul Mihaela Bilic. Astfel, medicul spune că ne săturăm mai repede.

O rețetă simplă te ajută să ai o siluetă de invidiat FOTO Shutterstock
O rețetă simplă te ajută să ai o siluetă de invidiat FOTO Shutterstock

Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Acesta este îndemnul medicului care oferă explicații amănunțite într-o postare pe pagina sa de socializare.

Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric cu pH acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!!) introduși în stomac odată cu mâncarea. Abia în intestin are loc digestia și absorția nutrientilor și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide", arată specialistul.

Iată ce se întâmplă cu apa în stomac

Dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame.

Dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și creează un fel de „ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire, spune nutriționistul.

Dacă ați observat, exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat.

Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cât e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. În concluzie, rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.

Cât despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre…cu sau fără adaos de apă”, explică specialistul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite