Cât economisea pe lună o mamă cu doi copii, angajată la un supermarket din Germania

0
Publicat:

Femeia obișnuia să economisească în fiecare lună o sumă de bani pentru a merge în vacanță alături de cei doi copii.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Sina Rüffer (34 de ani, angajată la supermarket) din Sehnde (Saxonia Inferioară) își crește singură copiii Nico (14) și Isalie (4). „Obișnuiam să economisesc 125 de euro în fiecare lună ca să putem pleca în vacanță. Acest lucru nu mai este posibil. A trebuit să-mi folosesc economiile pentru a plăti costurile cu electricitatea și încălzirea. Acum plătesc cu 50 de euro mai mult pentru electricitate în fiecare lună”, a povestit Sina Rüffer, citată de Știri diaspora.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Creditreform, mai mult de 20% dintre consumatori au adesea „stres financiar”, adică cheltuieli mai mari decât veniturile.

Sursa citată arată că 14,1 milioane de germani nu mai pot face economii, iar acest lucru este confirmat și de un sondaj comandat de BILD: 40,1% dintre cei chestionați nu vor deloc să plece în vacanță din cauza problemelor financiare.

Oricine se află adesea sub stres financiar, cu siguranță nu are bani pentru altceva decât pentru energie și alimente”, declară Patrik-Ludwig Hantzsch de la Creditreform.

Rezultatele sondajului

- 31% dintre cei chestionați spun: nu voi mai putea să-mi mențin standardul de viață în viitor.

- 28% dintre persoanele cu vârsta de până la 39 de ani nu mai au bani puși deoparte. 

- Nici 21% dintre salariații normali (până la 2500 euro net/lună) nu mai pot aduce nimic la bancă.

 - 31% dintre gospodine au adesea stres financiar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite