Condimentul minune care ne ajută să slăbim şi să gătim o supă delicioasă

0
0
Supă de linte roşie şi cumin. FOTO breakawaycook.com
Supă de linte roşie şi cumin. FOTO breakawaycook.com

Este timpul să adăugaţi în dulapul din bucătărie încă un condiment, un ingredient care nu numai că dă un gust aparte mâncării, ci ne va ajuta şi să scăpăm mai repede de kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor.

Folosit cu precădere pentru a prepara chili sau curry indian, chimionul se dovedeşte un ajutor de nădejde atunci când vrem să slăbim, fiind un condiment care poate fi inclus cu succes în dietele pe care le ţinem, notează womenshealthmag.com citând un studiu din publicaţia Complementary Therapies (Terapii Complementare). 

În cadrul respectivei cercetări, un grup de femei a mâncat la prânz şi la cină câte trei grame de chimion amestecate cu iaurt, în timp ce femeile din al doilea grup au consumat iaurt simplu. În plus, toate cele 88 de femei incluse în cele două grupuri au urmat o dietă săracă în calorii şi au fost consiliate de nutriţionişti timp de trei luni.

cumin

Cumin FOTO womenshealthmag.com

După perioada de testare, toate femeile au reuşit să slăbească, dar cele care consumaseră chimion au dat jos, în medie, cu două kilograme mai mult decât cele care nu mâncaseră chimion. De asemenea, femeile din primul grup au înregistrat reduceri mai mari şi la nivel de index de masă corporală, circumferinţa taliei, procentul de grăsime şi nivelul colesterolului.

„Chimionul este un condiment din familia pătrunjelului care poate fi combinat cu lintea roşie sau cu orez brun“, a precizat nutriţionistul Alexa Fleckenstein, autoare a cărţii „The Diabetes Cure“. 

Chimenul nu este acelaşi lucru cu chimionul. De la chimen se folosesc în general fructele sau rădăcina, iar de la chimion se folosesc atât seminţele cât şi fructele. Seminţele de chimion sunt mai iuţi, mai deschise la culoare şi mai mari decât fructele chimenului. 

Fleckenstein recomandă şi o reţetă de supă de linte roşie şi chimion, foarte gustoasă, ca parte din dieta după sărbători:

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline 
2 morcovi tăiaţi bucăţele
2 rădăcini de ţelină tăiate bucăţi
2 căţei de usturoi mărunţiţi
6 ceşti de supă de legume
1/2 de ceaşcă de linte roşie
1 sau 2 linguriţe de chimion măcinat 
1 sau 2 roşii tăiate cubuleţe
150 de grame de baby spanac (spanac tânăr) sau sfeclă, de preferat mangold (sfeclă elveţiană) tăiate bucăţi
sare de mare şi piper negru după gust

Mod de preparare:

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugaţi morcovul, ţelina şi usturoiul amestecând din când în când, timp de patru minute, până se înmoaie. 

Turnaţi supa de legume, lintea roşie şi chimionul, apoi aduceţi totul la punctul de fierbere. Daţi focul mic, acoperiţi tigaia şi lăsaţi să fiabă timp de 20 de minute sau până lintea devine moale.

Amestecaţi apoi şi roşia sau roşiile tocate şi lăsaţi să se gătească cinci minute la foc mediu, amestecând din când în când, până când roşiile se înmoaie. Adăugaţi spanacul şi lăsaţi la foc timp de 3 minute, timp în care amestecaţi. În caz că puneţi sfeclă lăsaţi supa pe foc timp de şase minute sau până se face. Potriviţi cu sare şi piper.

Mai multe - Bucătărie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite