Superalimentele anului 2015 ne ajută să luptăm cu stresul, cu oboseala şi ne redau pofta de sex FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aducem in prim-plan o nouă serie de superalimentele anului 2015, alimente pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi, adevărate miracole oferite de natură, care ajută la echilibrarea organismului atunci când sunt incluse în dieta zilnică.

Nutriţionistul britanic Nikki Baker recomandă ca în noul an să ne propunem includerea în dietă a unor alimente exotice, mai puţin populare, dar cu efecte extraordinare pentru organism. Pudra de frunze de moringa, ciupercile medicinale chaga, algele chlorella sau semninţele de sacha inchi pot fi consumate în cele mai diverse forme, ca ingrediente în dieta zilnică pentru a ne ajuta să ne menţinem tinereţea, vitalitatea, să combatem efectele distructive ale stresului, să creştem libidoul şi să întărim sistemul imunitar, într-un cuvânt să avem poftă de viaţă.

Superalimentele anului 2015 - Moringa

Din frunzele copacului moringa, supranumit şi copacul miracol, originar din Asia şi Africa, se obţine o pudră de culoare verde închis, forma sub care este comercializată moringa de regulă. Moringa este una dintre plantele cu cei mai mulţi nutrienţi din lume, iar nutriţionistul Nikki Baker subliniază că ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţeşte digestia, combate stresul şi oboseala şi creşte libidoul. De asemenea, este un tonic extraordinar pentru păr, unghii şi piele. Moringa conţine 25% proteine, incluzând toţi cei nouă aminoacizi esenţiali, care ajută la buna funcţionare a organismului. Este extrem de bogată în vitamine şi minerale, printre care şi zinc.

image

Moringa (foto sus) are un conţinut de antioxidanţi de şase ori mai mare decât un alt superaliment, fructele de goji. Conţine peste 90 de nutrienţi, 46 de antioxidanţi şi o mulţime de minerale. Dacă luăm un gram de moringa, acesta conţine mai multă vitamina B12 decât un gram de carne roşie, mai multă vitamina A decât aceeaşi cantitate de ou şi mai mult calciu decât găseşti într-o porţie similară de lapte, a explicat nutriţionistul Nikki Baker. Nu în ultimul rând, antioxidanţii ajută la detoxifiere şi protejează ficatul, cresc imunitatea, echilibrează nivelul de zaharuri din sânge şi ne stimulează libidoul.

Superalimentele anului 2015 - Ciupercile medicinale chaga

Acest tip de ciupercă medicinală, de nuanţă neagră, este numită şi ciuperca nemuririi în Siberia, fiind folosită în medicina tradiţională a ţărilor nordice din cele mai vechi timpuri. Chaga are proprietăţi antioxidante puternice şi ajută la recuperarea organismului, fiind eficientă inclusiv în combaterea mahmurelii, precizează nutriţionistul.

image

Chaga creşte pe scoarţa mesteacănului (foto sus) şi preia astfel din proprietăţile nutritive ale acestui copac. Acest tip de ciupercă are un conţinut bogat de vitamina B, flavonoide, minerale, enzime şi este una dintre cele mai bogate surse de acid pantotenic (vitamina B5, cea mai răspândită vitamină, care se regăseşte în aproape toate felurile de mâncare), care ajută la funcţionarea optimă a organelor digestive.

image

FOTO Un ceai de Chaga ajută digestia

Superalimentele anului 2015 - Chlorella

Suplimentul energiei şi vitalităţii, cum mai este numită această algă foarte populară în Japonia, este utilizată mai ales pentru proprietăţile sale de detoxifiere, dar şi ca aport proteic sănătos. De regulă, chlorella este consumată ca ingredient în tot felul de sucuri sau de smoothie-uri. Cea mai bună variantă, conform nutriţionistului Nikki Baker, ar fi Sun Chlorella A. 

Un studiu realizat în 1996 în cadrul Universităţii Medicale Sapporo din Japonia a arătat că această algă de apă dulce ajută la reducerea efectelor neplăcute ale mahmurelii cu 96%, dacă este consumată înainte de a bea alcool. Explicaţia stă în faptul că antioxidanţii neutralizează radicalii liberi (toxine, chimicale care afectează celulele) din alcool.

image

FOTO Chlorella, sub formă de pudră, poate fi adăugată în iaurturi, alături de alte ingrediente, pentru a obţine un desert delicios şi sănătos. 

Chlorella, care mai conţine fier, acid folic şi un întreg complex de vitamina B, este eficientă şi pentru prevenirea problemelor digestive, ţinând cont de faptul că atunci când se dizolvă căptuşeşte stomacul. Celebrităţi precum modelul Miranda Kerr sau designerul Victoria Beckham se numără printre adepţii înfocaţi ai acestui superaliment, incluzându-l zilnic în sucurile „verzi“ pe care le consumă încă de la micul dejun.

Superalimentele anului 2015 - Sacha inchi

Seminţele plantei sacha inchi, fac si ele parte din superalimentele anului 2015. Aceasta planta este originară din pădurea amazoniană şi din zona munţilor Anzi, sunt eficiente atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus, explică nutriţionistul Nikki Baker. 

image

 FOTO Fructe şi seminţe de sacha inchi

Semninţele de sacha inchi reprezintă una dintre cele mai bogate surse din lume de acizi graşi omega 3, dar şi de proteine, fibre şi antioxidanţi.

image

Seminţele de sacha inchi pot fi folosite pentru a prepara nişte snacksuri sănătoase. FOTO uberdish.ca 

Citeşte şi:

Dieta mediteraneană încetineşte „ceasul molecular“

Guava, un fruct latino-american cu numeroase beneficii pentru sănătate

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite