Cele mai pufoase clătite se fac rapid. Rețeta unui desert senzațional de te lingi pe degete
0Și clătitele pufoase pot fi un deliciu, nu doar cele subțiri cu care ne-am obișnuit. O rețetă ușoată te ajută să pregătești un desert senzațional în doar câteva minute.

Acestea pot fi servite cu frișcă, sirop de arțar, miere sau fructe și pot fi gustarea perfectă la micul dejun și chiar la cină, conform 30seconds.com. Clătitele americane sunt adorate de copii și adulți, deopotrivă.
Ingrediente:
1 cană de făină cernută
2 lingurițe praf de copt
2 linguri de zahăr
3/4 cană lapte
1 ou
2 linguri de unt topit
1 1/2 linguriță de vanilie
Mod de preparare:
Făina, praful de copt și zahărul se amestecă într-un bol. Într-un alt vas combinați laptele, ouăle, untul și vanilia. Amestecați ingredientele umede cu cele uscate până când compoziția devine omogenă. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 5 minute. Încinge puțin ulei sau unt într-o tigaie. Turnați aluatul de clătite și gătiți până încep să se formeze bule. Întoarceți clătitele pe o parte și pe cealaltă până devin rumene.
Patria clătitelor dulci
În forma lor de azi, clătitele își au originea în Nordul Franței (Bretania), zonă supranumită patria clătitelor dulci -crêpes- și sărate (galettes). Tot aici, tradiția spune că preparatul se servește cu cidru, o băutură obținută din fermentarea sucului de mere. În Franța există, de asemenea, o sărbătoare a clătitelor, “La Chandeleur”, celebrată pe 2 februarie, cunoscută internațional ca Ziua Clătitelor. La fel și în Anglia, oamenii sărbătoresc “Shrove Tuesday” sau “Pancake Tuesday”.
Ingredientul-minune
În America sunt cunoscute sub numele de “Pancakes”, “Flapjack” sau “Hotcakes”, iar secretul lor este un ingredient minune, un agent de dospire, de obicei praf de copt, care ajută clătita să fie puțin mai groasă și, în același timp, pufoasă. Se servesc la micul dejun, de obicei cu diferite topping-uri, cum ar fi siropul de arțar, untul sau sosul de ciocolată și vanilie ori cu fructe proaspete.