Mâncarea delicioasă cu care nu dai greș în post. Cum faci salata orientală perfectă, ingrediente secrete

0
Publicat:

Cu doar câteva ingrediente, iese o salată orientală delicioasă. Rețeta preparatului perfect o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, înm lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Salata orientală, un preparat delicios FOTO Adevărul
Salata orientală, un preparat delicios FOTO Adevărul

Ingrediente:

2 cepe roşii (2 legături ceapă verde)

1 salata verde

50 g măsline negre, cărnoase şi parfumate

1 legătura mărar

oţet de fructe, după gust

sare, piper

3 linguri ulei (de măsline, dacă aveţi)

1 kg cartofi tari (cei nisipoşi şi sfărâmicioşi n-au ce căuta în povestea asta)

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin cleioşi). Se curăţă, se taie felii subţiri. Ceapa se taie felii subţiri. Se taie salata verde şi mărarul mărunt. Măslinele sunt mai mult un ornament colorat, deci aşa rămân, cu sâmburi. Se amestecă toate cu oţet, sare, piper, apoi cu ulei”, se arată în lucrarea regretatului Radu Anton Roman.

Gazetarul pasionat de gastronomie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Trăiau din puținul care nu era

Mâncarea am descoperit-o prin foame. Aveam o surioară mai mică şi trebuia să trăim din puţinul care... nu era. Sigur că, în aceste condiţii, mâncarea devine foarte importantă. Când mănânci o dată pe zi, din întâmplare, sau din noroc, trebuie să preţuieşti mâncarea. Mama s-a prăpădit când eram foarte mici, adică aveam 14 ani eu şi 12 ani soră-mea, iar tata era destul de absent, nu vreau să intru în detalii. Trăiam toţi dintr-o pensioară de 900 de lei pe lună şi, în primele luni, cumpăram savarine la început, şi după aia mâncam ce mai puteam. Treptat, am învăţat să ne gospodărim, să gătim, să iubim vremurile, practic, o aventură de adolescenţă “, dezlăvuia Radu Anton Roman, într-un interviu realizat de Stelian Nistor, în revista „Bucătăria pentru toţi“, aprilie 2004.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite