Cârnaţi de casă picanţi
0
De sărbători gospodinele nu mai prididesc cu bucatele pentru masa de Crăciun la care, de regulă, se strânge toată familia. Aşa că, am să vin puţin în ajutorul vostru şi am să vă prezint reţeta unor preparate tradiţionale româneşti ce nu pot lipsi de pe masă, în această perioadă: cârnaţi de casă picanţi. Îţi lasă gura apă numai când te gândeşti la ei. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:
Ingrediente pentru cârnaţi de casă picanţi:
– 5 kilograme de carne de porc,
– 6 m intestine de porc,
– 120 de grame de sare,
– 3 căpăţâni de usturoi,
– 70 de grame de boia de ardei iute,
– 20 de grame de boia de ardei dulce,
– 600 de ml de apă,
– 20 de grame de piper măcinat,
– 20 de grame de chimen măcinat,
– o jumătate de lingură de cimbru,
– o jumătate de linguriţă de busuioc,
– o jumătate de lingură de ienibahar.