Greșeala banală care strică rapid salata de boeuf. Ce sa nu faci sub nicio formă în momentul preparării

0
Publicat:

Un preparat delicios care încântă toate gusturile de sărbători poate fi stricat de gospodine cât ai clipi. O greșeală banală va compromite salata de boeuf. Este vorba despre murăturile care se adaugă în compoziție.

O greșeală banală poate strica salata de bouef FOTO Shutterstock
O greșeală banală poate strica salata de bouef FOTO Shutterstock

Ingrediente:

700 gr rasol de vită

1 kg cartofi

500 gr morcovi

200 g mazăre 

300 gr murături (castraveți, gogoșari etc)

250 gr maioneză

1 lingură de muștar

zeamă de lămâie, după gust

sare

piper 

Mod de preparare:

Carnea se taie în bucăți şi se pune la fiert. Se ia spuma şi apoi se adaugă lângă carne morcovii şi cartofii cu coajă. Se lasă legumele să fiarbă împreună cu carnea. Legumele se scot mai devreme, pentru a nu se sfărâma. Se decojesc cartofii şi apoi se taie cubuleţe mici. Apoi, se amestecă toate ingredientele tocate mărunt și cu maioneza. Se decorează cu albuş de ou fiert, gogoşari, castraveţi şi maioneză”, arată foodstory.ro.

Murăturile se taie mărunt și se scurg bine. Înainte de a fi adăugate în compoziția salatei, acestea se lasă la scurs într-o sită. Dacă vor fi amestecate fără a fi stoarse și scurse vor lăsa foarte multă zeamă şi vor strica gustul şi compoziţia salatei. Aceasta este una dintre marile greşeli pe care le fac toate gospodinele când prepară salata de bouef. 

Este recomandat să laşi la scurs castraveţii şi gogoşarii aproximativ 10 minute într-o sită fină sau să îi presezi cu ajutorul unui tifon dacă nu ai timp, arată sursa citată.

Cum faci maioneza

Separat se prepară maioneza, din 2 gălbenușuri fierte tari și 2 gălbenușuri crude, amestecate cu 2 linguri de muștar clasic. Se mixează bine și se încorporează, puțin cîte puțin uleiul, până ce rezultă o maioneză bine legată. Cine vrea, poate adăuga câteva picături de zeamă de lămâie.

Morcovii dau un gust dulce salatei, așa că e bine să fie cât mai mulți. Pentru ca salata să fie aspectuoasă, ingredientele trebuie tăiate mărunt.

Este recomandat să puneți salata într-un vas care se poate acoperi, mai ales dacă nu o mâncați toată imediat (eventual, într-un vas Jena).

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite