4 deserturi delicioase pe care le putem consuma în timpul dietelor: menţin senzaţia de saţietate şi nu îngraşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngheţată naturală din pepene galben
Îngheţată naturală din pepene galben

Dacă aţi declarat război kilogramelor în plus dar pofta de dulce vă sabotează, nutriţioniştii recomandă 4 reţete de deserturi benefice sănătăţii.  Fie că iubim ciocolata, fructele sau budinca, pentru fiecare preferinţă există un desert ce satisface pofta de dulce.

Pofta de dulce nu poate fi controlată, mai ales în timpul unei diete, când organismul simte schimbarea bruscă în alimentaţie. Nutriţioniştii recomandă ca în timpul dietelor să nu eliminăm tot ce înseamnă alimente cu gust dulce şi să încercăm să găsim variante benefice sănătăţii, scrie shefind.com

Conform specialiştilor, în timpul dietelor ne este permis să mâncăm dulce, atâta timp cât avem grijă la alegerea ingredientelor pe care le folosim.  

4 deserturi premise în diete, recomandate de nutriţionişti:

Îngheţată naturală 

Îngheţata pe băţ este o dulce amintire a copilăriei pe care o savurăm cu plăcere şi la vârsta adultă. Deşi cei mai mulţi alegem unul din sortimentele din magazine, o variantă mult mai sănătoasă ar fi pregătirea acesteia acasă. Flosind fructe îngheţate (căpşuni, piersici sau pepene) vă puteţi bucura de un desert plin de vitamine şi minerale.

Mousse de ciocolată neagră

Pe lângă faptul că potoleşte pofta de dulce, deliciosul mousse de ciocolată neagră conţine o mulţime de antioxidanţi. Recomandat ar fi să folosiţi ciocolată neagră cu un conţinut de cacao de  cel puţin 70% şi să nu adăugaţi lapte. Puteţi combina cu lapte de nucă de cocos, miere naturală şi vanilie.

Desert din struguri îngheţaţi

Ca şi în cazul ciocolatei negre, strugurii conţin o multitudine de antioxidanti care atacă radicalii liberi şi protejează celulele. Acestea pot preveni bolile de inima, tensiunea arterial crescută şi pot stabiliza nivelurile de zahăr din sânge, ajutându-vă să vă menţineţi greutatea. Puneţi strugurii câteva ore în congelator, după care îi blenduiţi.

Pudding de seminţe de chia

Budinca pe bază de chia conţine cinci ingrediente sănătoase: seminţe de chia, lapte de nucă de cocos fără zahăr, extract de vanilie, miere şi fructe de pădure. Veţi obţine un desert bogat în antioxidanţi, grăsimi bune şi fibre care menţine senzaţia de saţietate şi ţine departe pofta de dulce.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite