Mini plăcinte crocante din cartofi şi iaurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă gustările dintre mese vă lasă fără idei, astăzi vă propunem reţeta rapidă de pateuri crocante din cartofi şi iaurt.

Ingrediente:

·  3 pahare făină

·  1/2 pahar ulei

·  1 praf sare

·  1 pahar iaurt

·  1 linguriţă zahăr

·  7 g drojdie uscată

·  1 gălbenuş, pentru uns

·  1 kg cartofi

·  2 cepe

·  sare

·  piper

·  ulei

Mod de preparare:

Pentru aluat, încălzeşti puţin iaurtul cu uleiul, apoi le amesteci cu sarea şi cu zahărul. Amesteci drojdia cu făina, apoi adaugi amestecul de iaurt. Frămânţi un aluat moale şi elastic.

Acoperi aluatul cu folie alimentară şi-l laşi la loc cald o oră, până îşi dublează volumul.

Intre timp, te ocupi de umplutură. Fierbi cartofii ca pentru piure. Separat, căleşti ceapa tăiată în 2 linguri de ulei. Când cartofii au fiert, îi pasezi şi-i amesteci cu ceapa călită. Adaugi sare şi piper, după gust iar apoi îl amstei ci aluatul. Pui pateurile pe o tavă cu hârtie de copt şi le ungi cu gălbenuş.

Se coc 30 de minute, la 180 °C.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite