EXCLUSIV Ajutorul de stat de 17 milioane de euro primit de Dacia va fi folosit pentru fabricarea celui mai mare SUV din istoria companiei VIDEO

0
Publicat:

Surse oficiale din industria auto au dezvăluit în exclusivitate pentru ”Adevărul” care va fi destinația ajutorului de stat oferit în această primăvară de Guvernul României pentru Automobile Dacia.

Modelul bazat pe conceptul Bigster va fi lansat în 2025 FOTO Dacia
Modelul bazat pe conceptul Bigster va fi lansat în 2025 FOTO Dacia

Dacia va realiza o investiție totală de 296,08 milioane de lei, din care ajutorul de stat se ridică la 82,92 milioane lei (16,84 milioane de euro). În urma investiției vor fi create 23 de locuri de muncă la uzina de la Mioveni. În momentul în care valoarea ajutorului de stat a fost făcută publică, reprezentanții Dacia au declarat că informații cu privire la noua investiție vor fi comunicate pe parcursul următoarelor luni.

”Adevărul” a aflat însă în exclusivitate care va fi destinația celor aproape 17 milioane de euro primiți de Dacia de la Guvernul României. După cum au declarat pentru ”Adevărul” doi înalți oficiali din industria auto din România, suma va fi utilizată pentru fabricarea viitorului model bazat pe conceptul Bigster, model ce va fi cel mai mare SUV Dacia produs vreodată. Modelul bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni și va fi lansat în 2025, urmând a fi dezvoltat pe platforma CMF-B a Renault Group.

”În acest moment, Dacia poate accesa ajutoare de stat pentru două proiecte: creșterea capacității de producție, respectiv fabricația noului vehicul bazat pe conceptul Bigster”, a precizat în exclusivitate pentru ”Adevărul” un important oficial din industria auto.

Dacia este cea mai mare companie din România, fiind deținută de către grupul francez Renault. Recent, acesta a inclus grupul chinez Geely în cadrul unei companii mixte ce deține fabricile de motoare, inclusiv pe cea din Mioveni.

În 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, vor fi dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă se pot produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4x2 sau 4x4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite