Viitoarea Dacia Duster, la teste în Spania. Modelul renunţă în premieră la varianta diesel. Ce motorizări va avea maşina care va fi lansată anul viitor FOTO

0
0
FOTO largus.fr
FOTO largus.fr

Noua generaţie a Daciei Duster, cea care va fi lansată pe piaţă anul viitor, a fost surprinsă la teste de drum în Spania, deghizată în Renault Captur.

Conform primelor informaţii, la nivel tehnic, a treia generaţie Duster va fi o maşină cu totul nouă, care nu va avea nicio legătură cu modelul actual. Acesta va utiliza platforma tehnică CMF-B a Renault, motiv pentru care a şi fost uşor de mascat sub forma unui Captur. În acest context trebuie spus că, în prezent, Duster a rămas singurul model comercializat de Dacia care continuă să folosească platforma B0+, care este destul de veche. 

Designul noului Duster, care este cunoscut în interiorul Renault sub codul P1310 este definitivat în proporţie de 99%, arată motor.es. Modelul are ca punct de plecare Dacia Bigster Concept, iar la nivel estetic Duster 3 poate fi definit drept „fratele mai mic” al viitoarei Dacia Bigster, model care, dacă totul decurge conform planului, va fi lansat în 2025.

Şi la capitolul mecanică Duster 3 va veni cu modificări substanţiale. În primul rând în gama de motoare a noului Duster nu vor exista opţiuni diesel. Cei interesaţi să pună mâna pe SUV-ul românesc de nouă generaţie vor avea la dispoziţie motoare pe benzină, GPL şi hibride. La benzină, cel mai probabil, va exista un motor 1.3 TCe de 130 CP. Un pas mai sus va fi motorul 1.3 TCe de 150 CP cu tehnologie mild hybrid de 12 volţi (MHEV).

Mai multe imagini AICI şi AICI

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri