8 lucruri pe care orice femeie trebuie să le ştie despre inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depresia pune inima în pericol
Depresia pune inima în pericol

În general, femeile ştiu destule lucruri despre problemele de inimă: că este printre principalele cauze ale deceselor, că tensiunea mărită sau colesterolul sunt un pericol pentru sănătatea inimii şi că exerciţiile fizice sunt de un real ajutor. Totuşi, sunt o mulţime de alţi factori care pot pune inima în pericol, şi nimeni nu vorbeşte despre asta.

Şi femeile slabe pot fi expuse riscului

Da, supraponderalii şi obezii prezintă un risc major de a dezvolta boli de inimă. Dar există o mulţime de femei care fac sport şi sunt slăbuţe şi au tensiunea arterială mărită sau colesterolul ridicat. De multe ori problema se reduce la genetic.

Depresia pune inima în pericol

Femeile de vârstă mijlocie, care trec prin perioade mari de depresie, sunt expuse riscului de a dezvolta boli de inimă.  Creşterea nivelului hormonilor de stres, cum ar fi cortizol şi adrenalină, pot creşte tensiunea arterială. De altfel, oamenii aflaţi în depresie au mai puţină grijă de alimentaţie, fac mai puţin sport şi sunt mai susceptibili să bea alcool şi să fumeze.

Sănătatea din timpul sarcinii este un indiciu

Ai avut hipertensiune arterială sau diabet gestaţional în timpul sarcinii? Chiar dacă simptomele au dispărut după naştere, eşti în continuare predispusă la boli de inimă.

Descoperă lucrurile pe care orice femeie trebuie să le ştie despre inimă pe clickpentrufemei.ro.

Semne ale accidentului vascular cerebral
Durerile de genunchi se agravează sau nu când e frig şi plouă?

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite