10 indicii că ai putea avea probleme cu inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma unui atac de cord o parte din celulele care alcătuiesc muşchiul inimii mor
În urma unui atac de cord o parte din celulele care alcătuiesc muşchiul inimii mor

Atacurile de cord şi cele vascular-cerebrale sunt mai dese în luna ianuarie, atrag atenţia atât cercetătorii, cât şi medicii cardiologi. Motivele sunt multiple: infecţiile cu virusurile gripale, poluarea aerului, lipsa somnului şi nu în ultimul rând abuzurile alimentare făcute de Sărbători.

Bolile cardiovasculare sunt de ani buni în topul afecţiunilor medicale cu risc maxim pentru pacienţi. Pentru bolnavii cardiaci probabilitatea de a face atac de cord sau atac cerebral este mai mare iarna. Specialiştii site-ului de informaţii medicale webmd.com au întocmit un clasament al simptomelor care pot indica eventuale probleme cu inima. Iată cum arată acesta:

1.Apnee în somn. Sforăitul produce pauze în respiraţie, ceea ce duce la situaţia în care creierul să nu primească suficient oxigen. Prin urmare, creierul trimite semnale către vasele de sânge şi către inimă să depună mai mult efort pentru ca fluxul de sânge să fie normal. În acest fel, creşte tensiunea şi apar bătăi anormale ale inimii care pot duce la atac de cord. Din fericire, apneea este tratabilă.

2.Iritaţii portocalii sau galbene pe piele. Nivelul foarte crescut al trigliceridelor poate face ca la articulaţiile degetelor sau pe fese să apară iritaţii colorate. Mare parte din grăsimile existente în sânge pun la grea încercare sănătatea arterelor şi sunt direct responsabile de formarea plăcilor arteriale care sunt un risc de atac de cord sau vascular-cerebral.

3.Pete negre pe unghii. Indică o suferinţă a valvelor inimii numită endocardită. Totoată, pot fi un semn al existenţei diabetului, iar bolnavii cu diabet au un risc de 2-4 ori mai mare să sufere un atac de cord sau vascular-cerebral. Unghiile albastre sau gri sunt semnul unei slabe oxigenări şi circulaţii sanguine. Cauza poate fi congenitală – un defect al inimii – sau anumite vase de sânge blocate.

 4.Ameţeală. Este semnul că inima nu pompează suficient sânge către creier. Ameţeala poate fi un semn al ritmului anormal al inimii numit aritmie. Oboseala muşchiului inimii care anunţă un atac de cord ne poate face instabili pe picioare. Ameţeala este un simptom foarte puţin ştiut care poate anunţa şi  un atac de cord.

5.Probleme sexuale. Disfuncţia erectilă în cazul bărbaţilor poate avea drept cauză o boală de circulaţie a sângelui, plăcile de colesterol care blochează fluxul sanguin, de exemplu, în timp ce în cazul femeilor apare lipsa dorinţei şi a plăcerii sexuale.

6.Sângerarea gingiilor. Oamenii de ştiinţă nu au elucidat încă misterul prin care bolile de inimă se leagă de sănătatea gingiilor, dar studiile făcute până acum au arătat că sângerarea, inflamarea sau sensibilitatea la nivelul gingiilor poate indica probleme cu inima. Una dintre teorii susţine că bacteriile din gură ajung în fluxul sanguin şi duce la inflamaţia tesutului inimii. Bolile gingivale şi lipsa danturii pot creşte riscul de atac de cord.

7.Pete închise pe piele. Sunt prezente pliurile pielii de pe gât, axile sau canalul inghinal  Dacă nu urmaţi tratament pentru diabet de ti 2, sindrom metabolic sau rezistenţă la insulină, mergeţi la medic pentru un control al zahărului din sânge şi protejarea inimii.

8.Respiraţie scurtă.Este semn de funcţionare anormală a inimii sau poate anunţa chiar un atac de cord iminent. Vorbiţi cu medicul dvs. dacă luptaţi să vă recăpătaţi respiraţia după ce faceţi un lucru sau altul sau vă este greu să respiraţi dacă vă întindeţi pe pat.

9.Picioare umflate. Situaţia este frecventă atunci atunci când stăm mult pe scaun sau în timpul sarcinii. Acumularea de fluid poate fi, de asemenea, semnul unei insuficienţe cardiace şi al unei circulaţii proaste la nivelul picioarelor ca urmare a existenţei unui cheag care blochează întoarcerea sângelui de la periferia corpului către inimă.

10.Oboseala. Nu este tot timpul semnul unui somn deficitar. Problemele cardiace vor pot face să vă simţiţi obosiţi şi secat de energie din cauză că muşchiul inimii este obosit şi el şi nu mai face faţă cerinţelor organismului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite