7 alimente pe care nutriţioniştii le includ în dieta zilnică: gustări rapide şi benefice sănătăţii, sărace în calorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimente pe care nutriţioniştii le includ în dieta zilnică. FOTO womenshealthmag.com
Alimente pe care nutriţioniştii le includ în dieta zilnică. FOTO womenshealthmag.com

Şapte nutriţionişti au acceptat să dezvăluie alimentele de care nu se despart niciodată. Fie că le includ în cele trei mese zilnice sau le consumă ca gustări, produsele recomandate sunt benefice sănătăţii şi sărace în calorii.

Varietatea este condimentul vieţii şi cheia către o dietă echilibrată. Există numeroase alimente bogate în vitamine şi minerale pe care nu le integrăm întotdeauna în dietă, dar care se numără printre preferatele nutriţioniştilor, scrie revista Women's Health.

Alimente benefice sănătăţii pe care nutriţioniştii le includ în dieta zilnică:

Fulgi de ovăz

„Mănânc zilnic fulgi de ovăz. Sunt aşa de uşor de combinat, în funcţie de sezon sau de starea de spirit. Îi prepar cu lapte şi o mulţime de mixuri. Printre favoritele mele se numără untul de arahide, fructele proaspete, seminţele de dovleac sau chipsurile de ciocolată. Astfel, micul dejun va fi alcătuit din cereale integrale, grăsimi sănătoase şi proteine, reuşind să-mi stăpânească foamea până la masa de prânz. Dacă vreau să pun accentul pe proteine, adaug un ou“ - Lindsay Livingston.

image

Chefir

image

„Chefirul este un aliment minune, conţine proteine ​​de înaltă calitate, fiind o mai bună alternativă de obţinere a calciului decât din lapte. Poate fi consumat la micul dejun, în timp ce ai grijă de copil, sau în drum spre birou. De asemenea, este o sursă bogată de probiotice, care ajută la menţinerea echilibrului florei intestinale. Puteţi să-l combinaţi cu fructe congelate sau spanac“ - Sumner Brooks.

Ouă fierte

image

„Ouăle fierte sunt o sursă importantă de proteine ​​de înaltă calitate, au un conţinut caloric scăzut, fiind perfecte atunci când vrei să ţii foamea departe. Fierb câteva ouă în fiecare week-end pentru a le avea la îndemână pe tot parcursul săptămânii de lucru, pentru o gustare sau ca parte a unui mic dejun echilibrat“ - Tanya Halliday.

Nuci

image

„Mănânc nuci în cele mai multe zile ale săptămânii. Nucile, migdalele şi fisticul sunt printre preferatele mele, aşa că le am mereu în bucătorie. Sunt pline de grăsimi sănătoase şi fibre, care sunt esenţiale pentru o dietă sănătoasă. Includ nucile în gustările mele, dar şi în preparate precum pâinea, iar caju sau migdale în reţetele de deserturi“ - Kim Melton.

Iaurt

image

„Fie că îl consumi la micul dejun sau pentru o gustare, iaurtul este unul din alimentele mele preferate. Are un conţinut ridicat de proteine, putând fi combinat cu fructe, fulgi de ovăz, nuci sau seminţe. Iaurtul este, de asemenea, o sursă fantastică de calciu si probiotice, asigurând reechilibrarea florei intestinale“ - Mandy Enright

Seminţe de Chia

image

„Oamenii nu primesc necesarul de fibre în dieta lor, chia fiind o sursă importantă care conţine cinci grame pe lingură. Poate fi adăugată în piureuri, iaurt, fulgi de ovăz sau salate. De asemenea, poţi încerca budincă de chia, o gustare rapidă şi extrem de sănătoasă“ - Andrea Hardy

Frunze verzi

image

„Kale, spanac, salată, păpădie sau orice alte verdeţuri sunt foarte bune pentru organism. Le puteţi include în diferite reţete, parte dintr-o salată pentru prânz sau cină. De asemenea, puteţi prepara şi piureuri verzi. Acestea sunt bogate în potasiu şi vitaminele A, C şi K. De asemenea, sunt o sursă importantă de magneziu, calciu si fier, fiind sărace în calorii si bogate în fibre, oferind uşor senzaţia de saţietate“ - Kristina LaRue

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite