Victor Pițurcă împlinește 67 de ani. De unde i se trage celebra poreclă „Satana“: „Mă deranjează teribil treaba asta“

0
Publicat:

Fost fotbalist și selecționer al României, Victor Pițurcă împlinește astăzi 67 de ani. Născut la 8 mai 1956, în localitatea Orodel, din județul Dolj, fostul antrenor are trei copii: doi cu soția sa, Maria, și unul cu Vica Blochina, femeia cu care a avut o relație extraconjugală.

Victorul Pițurcă împlinește astăzi 67 de ani FOTO Adevărul
Victorul Pițurcă împlinește astăzi 67 de ani FOTO Adevărul

În urmă cu mai mulți ani, acesta și-a atras o poreclă nu tocmai drăguță. Dacă inițial a fost deranjat pentru acest lucru, între timp porecla a devenit celebră. Numit ”Satana”, Pițurcă a declarat ulterior că l-a amuzat și a acceptat acest lucru. Totodată, fostul antrenor a povestit de unde i s-a tras acest supranume.

Un prim lucru a fost legat de faptul că Pițurcă preferă negrul, iar apoi din cauza combinațiilor cu număr 666, pe care antrenorul le-a avut la telefon, dar și la mașină. Aceste numere au fost întâmplătoare, iar povestea cu cele de la mașină a spus-o chiar el, pentru playsport.ro

"Ciprian, ce e cu numerele astea?(n.r: 666)"

Pe vremea când era selecționer la națională, Pițurcă și-a comandat o mașină din Germania și l-a lăsat pe Ciprian Marica să se ocupe de toate formalitățile. Lucrurile au fost în regulă, însă când a primit mașina acasă, a rămas șocat.

Când a venit maşina, l-a văzut nevastă-mea şi m-a chemat. L-am sunat pe Marica şi i-a spus: «Ciprian, ce e cu numerele astea?(n.r: 666)», el a zis: «Nu ştiu, aşa mi le-au dat ăştia». Şi numerele de telefon mi le-au dat, nu le-am ales eu. E o coincidenţă”, a explicat Pițurcă.

Dacă la început s-a enervat pentru această poreclă, cu timpul nu l-a mai deranjat. A fost însă supărat în momentul în care s-a scris că arată ca în tinerețe și că acest lucru se datorează unui "pact" făcut cu Diavolul.

"Nu doar că e o prostie, dar mă și deranjează teribil treaba asta, pentru că eu am fost crescut într-un anume fel. Eu când eram copil, de exemplu, nu mă culcam niciodată până nu spuneam rugăciunea ”Înger, îngerașul meu”. Așa m-au crescut părinții mei, iar aceste povești nu-și au rostul nici măcar în glumă”, a mărturisit Pițurcă.

Pentru a se menține într-o formă de invidiat, antrenorul a dezvăluit că face sport și nu consumă decât legume și fructe de la ferma sa. Mai mult decât atât, de foarte mulți ani a renunțat la fumat. "Iar faptul că nu am încărunțit așa de tare să știți că e genetic, mama este așa”, a precizat fostul antrenor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite